İYGAD Yerel Basında Yaşanan Sorunlara Çare Arıyor

İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek ve CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever'i ziyaret etti.

ARŞİV 19.05.2014 23:52:00 0
İYGAD Yerel Basında Yaşanan Sorunlara Çare Arıyor

İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek ve CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever'i ziyaret etti, gazetecilerin sorunlarını iletti.

 

Amacımız Meslektaşlarımıza faydalı olmak 

 

Ziyaretlerin ilkine AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek'i makamında ziyaret ederek başlayan yönetim kurulu üyeleri dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek yerel basının yaşadığı zorlukları dile getirdiler.

İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, İstanbul'da yaklaşık 400 yerel gazetecinin görev yaptığını, İstanbul'un tamamında 107 yerel gazetenin çıktığını, yerel gazetecilerin yaklaşık 100'ünün sarı basın kartı olduğunu, diğerlerinin kartının olmadığını belirterek şunları söyledi: "Yerel basının çalışma şartları, yaşadıkları ekonomik zorluklar ortada. Toplu taşıma araçlarıyla milyonlarca yolcunun taşındığı İstanbul'da 300 yerel gazetecinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları İETT'ye yük getirmez. Ancak yerel gazeteci arkadaşlarımıza çok büyük fayda sağlar. Bu konuda desteklerini bekliyoruz"

 

AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, İstanbul'da yerel gazetecilerin hangi zorluklar altında çalıştıklarını iyi bildiklerini belirterek "Yerel gazetecilerin toplum taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sonuçta hepimiz İstanbul için çalışıyoruz" diyerek, İYGAD yöneticilerini yerel gazetecilerin sorunlarını daha detaylı görüşmek için tekrar beklediklerini söyledi.AK Parti grup Başkan Vekili Taşyürek'in ziyaretinin ardından CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever'i ziyaret eden dernek yöneticileri, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma taleplerini ilettiler.Gülsever, İstanbul'da il genel meclisinin kapatıldığını, 300 il genel meclis üyesinin ücretsiz taşıma haklarının, yerel gazetecilere verilmesini talep edeceklerini belirterek şunları söyledi: "Ziyaretinizden dolayı çok büyük memnuniyet duydum. Hangi şartlar altında çalıştığınızı biliyorum. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmanız için, CHP Grubu olarak elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."

Sorunların çözümü için gereğini yapacağız

 

Aynı gün İstanbul Valisi ile Yeşilköy Havalimanı'nda bulunan makamında görüşen İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği yöneticileri, görüşmelerden oldukça mutlu bir şekilde ayrıldılar.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya, sarı basın kartlı araçların trafik ekipleri tarafından çekilmemesini, İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokülün trafik polisleri tarafından gereklerinin yerine getirilmesini, İYGAD üyelerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmasını ve dernek üyelerine araç basın kartı verilmesini ilettiler.Vali Mutlu, sarı basın kartlı araçların çekilmesiyle ilgili oldukça fazla şikayet aldıklarını ve bununla ilgili trafik polislerin bilgilendirileceğini, suistimal yapılmamak kaydıyla İYGAD üyelerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için gereken girişimlerin yapılacağını ve araçları olan dernek üyelerinin görevlerini yaparken, trafik polislerinin yardımcı olacakları araç kartlarının verilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

 

Başkan Tarakçı "Çok olumlu görüşmeler oldu"

 

İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, Vali Mutlu, AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri ile yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ve toplantılardan çok memnun ayrıldıklarını söyledi.Tarakçı, ziyaretleri  Yönetim Kurulu Üyeleri; Celal Karaali, Barış Emregül, Ahmet Refik Bek, Zafer Yiğiter, Mustafa Küpeli, Emin Beyaz, İsmail Çavdar, Sabahattin Acar ve Yakup Tezcan,İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Gül ve Basın Danışmanı Bekir Kaplan ile gerçekleştirdiklerini ifade etti.