İstanbul`u Alacağız Onları da Emekli Edip Göndereceğiz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık`ın proje tanıtım toplantısına katılarak destek verdi.

BEYLİKDÜZÜ 2.03.2019 21:00:27 0
İstanbul`u Alacağız Onları da Emekli Edip Göndereceğiz

 

2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı koltuğuna oturan ve 2014 yılından bu yana bu görevi yürüten ve  2019 Yerel Seçimleri için CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Beylikdüzü'nde aday gösterdiği Mehmet Murat Çalık'ın Proje Tanıtım Toplantısına katıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Ekrem İmamoğlu "Biliyorsunuz Beylikdüzü'nde gönderdik, şimdi de İstanbul'da yollayacağız. Hepsini İstanbul'da emekli edip göndereceğiz" sözleriyle yerel seçimde İstanbul'u alacakları konusunda iddialı olduklarını gösterdi.

 

"En büyük projem bu şehrin insanların adil bir yönetim sunmak olacak"

İstanbul'un ilçelerini geziyorum ve arka sokaklarını karış karış gezdiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, yapılan alkışlarla sık sık ara vermek zorunda kaldığı konuşmasında "Beylikdüzü İstanbul'a ve memlekete güzel insanlar yetiştirmenin örnek bir mecrası olsun. Umuyorum bu anlayış burada her zaman daim olsun. Bu bakımdan ben önüme net bakan bir durumdayım, İstanbul'a, İstanbulluya bakıyorum. İstanbul'a bakınca açıkçası üzülüyorum. Bugün itibariye bizleri ne yazık ki mutlu eden bir şehir değil. İstanbul bugün belki de dünyanın en geri istatistiklerinde yer etmiş durumda. İstanbul'un ilçelerini geziyorum, arka sokaklarını geziyorum. Özellikle yönetmediğimiz, yönettiğini düşünen kişilerin İstanbul'unu geziyorum. Özellikle yoksulluğu sizlere anlatamam içim yanıyor. Dolayısıyla kendimce bir şey söyledim, benim için mega proje, büyük proje kavramı bitmiştir yok öyle bir şey. O 18. yüzyıl kafası, bu milletin onu satın alacağını düşünmüyorum. Bu millet vicdanının, ahlakının, toplumun sesini duyacak seviyede. En büyük projem bu şehrin insanların adil bir yönetim sunmak olacak. Ben adil bir belediye başkanı olacağım" ifadelerini kullandı.

"İnsanların kuyruğa girmek zorunda bırakıldığı bir kentte yaşıyoruz" 

İmamoğlu, Mega projelerin kolay iş olduğunu söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti "İstanbul'da 1 milyon 200 bin çocuk var. 0-4 yaş arasında. Her yerde söylüyorum akıllarda yer etsin diye. Ben İBB Başkanı olduğum zaman evet görevimi yaptığım dediğim gün  Kadıköy'deki  2 yaşındaki bebeğimizle Bağcılar'daki bebeğimizi aynı koşullarda hayata yetiştiriyorum' şeklini ruhumda yer ettirmişsem en büyük projeyi başarmış olacağım. İnsanların kafasındaki mega projeler en kolay iş. Burada devlet tecrübesi olan kişiler var. Mühendislik işi, ihtiyacı bulursunuz, finansmanı bulursunuz, tasarlarsınız. Kamuya düşen en kıymetli konu, onun kamu vicdanı adına kamunun cebini boşaltmadan yaparsınız. Ben şu an ben bu işi bilirim diyenlerden iddia ediyorum, şahsi tecrübemle, yaptıklarımla, başardıklarımla çok daha iyisini yaparım. Mega proje işi yok bitti o iş, toplumun başka ihtiyaçları var, yoksul bir kentte yaşıyoruz. İnsanların kuyruğa girmek zorunda bırakıldığı bir kentte yaşıyoruz" 

 

"İstanbul'u Alacağız, Onları da Emekli Edip Göndereceğiz"

Mevcut Belediyelerin yeni fikirler üretemediğini söyleyen İmamoğlu, "Üretemiyorlar, vatandaşın önüne bir şey koyamıyorlar. Biz onlara vatandaşı hatırlattık. Ama zamanıdır yoruldular, bu şehre ihanet ettiler, emekli edin gitsinler, nasıl Beylikdüzü'nde gönderdik, şimdi de İstanbul'da yollayacağız. İstanbul'da emekli edip göndereceğiz hepsini. İstanbul'un güzel bir dile ihtiyacı var. İstanbul'un güzel bir söze, ahlaka, vicdana, enerjiye, çalışmaya aç bir yöneticiye, insanları kucaklayan, partizanlık yapmayan, herkese benim insanım diyen, çocuğuna çocuk gibi, gencine genç gibi davranan bir yöneticiye ihtiyacı var. Ben sizin gücünüzü her yerde hissediyorum. 31 Mart'ı kazanacağız, 1 Nisan' da başka bir İstanbul gününe uyanacağız. Hep birlikte İstanbul'u yöneteceğiz. İstanbul yeni bir belediyecilik anlayışıyla buluşmuş olacak" şeklinde konuştu.

 

Mehmet Murat Çalık'ın Proje tanıtım pogramına CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.T.Taşkın Özer, İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İskender Duriç ile birlikte partililer ve vatandaşlar katıldı.