İŞKUR Çobanlık Kursu Açtı

İşkur`dan Çobanlık kursu...

ARŞİV 18.12.2013 02:30:08 0
İŞKUR Çobanlık Kursu Açtı

Çalışma ve İş Kurumu 'nun Türkiye'nin ilk çobanlık eğitimi olarak Ankara'nın Polatlı ilçesinde  başlattığı Çobanlık kursuna katılan kursiyerlerin günde 20 TL de yevmiye alacakları, ayrıca  eğitimleri süresince sigortalarının da İŞKUR tarafından ödeneceği eğitim sonunda başarılı olan çobanlara sertifika verileceği bildirildi. Resmi adıyla "Sürü Yönetimi", halk dilinde ise "Çobanlık" olan kurs için Polatlı'da bir tören düzenlendi.

 

Törene Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ katıldı.

 

MUHSİN TEMEL "7 İLÇEDE DAHA KURS AÇACAĞIZ"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, açılış töreninde yaptığı konuşmada; hayvancılığın yoğun olduğu Polatlı'da, Türkiye'nin ilk çobanlık kursunu başlattıklarını, 7 ilçede daha kurs başlatacaklarını kaydetti.

 

İŞKUR ANKARA İL MÜDÜRÜ TALİP ALTUĞ "14 KURSİYERE CEP HARÇLIĞI VERİLECEK, SİGORTALARI DA KARŞILANACAK"

İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ ise Türkiye'de ilk defa Polatlı'da açılan kursa katılan  24 kursiyere günlük 20 TL cep harçlığı verileceğini ve  sigortalarının İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi. Altuğ İŞKUR olarak Ankara genelindeki  diğer ilçelerde de sertifikalı çoban yetiştirmek amacında olduklarını belirtti.