İş Adamından Eğitime Destek

Çok zor şartlar altında öğrenim gören aldığı eğitim burslarıyla okuyup Yüksek Mühendis olmayı başaran İş adamı Vehbi Orakçı Anadolu`nun ücra köşelerinde yaşayan ve maddi imkansızlık nedeniyle okuyamayan öğrencilere kucak açmayı hedeflediğini açıkladı.

BEYLİKDÜZÜ 25.03.2018 01:00:12 0
İş Adamından Eğitime Destek

"Eğitimde Ceyrek Asırlık Tecrübe" adını verdiği programda AREV okullarını tanıtan İş adamı Yüksek Mühendis Vehbi Orakçı, küçük yaşlarda okumayı çok istediğini ancak şartların elverişli olmaması nedeniyle okula gidemediğini, dönemin Horasan Kaymakamı nın desteğiyle okuluna devam ettiğini belirtti.

 

 

Erzurum' un Horasan İlçesi'nde 5 çocuklu bir ailenin 4'üncü çocuğu olarak dünyaya gelen iş adamı Vehbi Orakçı, vefa borcunu ödemek için doğduğu şehre 2 ilkokul yaptırdığını, kendisi için memlekete hizmet etmenin sonunun olmadığını eğitim için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Orakçı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"İlkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlık nedeniyle okula gidemiyordum ve ara verdim. İki yıllık aranın ardından dönemin Horasan Kaymakamı' nın desteğiyle orta öğrenimine devam ettim ve ortaokul, lise ve üniversite eğitimini yatılı okullarda burslarla tamamladım. Okulda dersler boş geçiyordu. Maaşımı okula bağışlayarak mahallemin okulunda bir yıl vekil öğretmenlik yaptım. Ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı oldum. O dönemde Allah izin verdi 13 okul, Türkiye birincisi çıkaran Fen Lisesi, öğrenci yurtları, öğretmen lojmanları, Atatürk Öğretmenevi başta olmak üzere eğitimle ilgili 40'a yakın projeye imza attık. Beylikdüzü; Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli'den sonra İstanbul 4'üncüsü oldu"

 

Kurulduğu tarihten bu yana AREV Eğitim Vakfı'nın on binlerce gence eğitim desteği verdiklerini de anlatan Orakçı, bu konuda "Vakfımızda 8 yıldır on binlerce insan kurs, seminer, konferans, mesleki kurs, 450 öğrencimiz ise ücretsiz robotik kursu görüyor. Erzurum'da ilk ve ortaokul yaparak devlete bağışladık. 25 yıllık tecrübe ve birikimimizi katarak Arev Okulları'nı açtık. Bu sene iki kampuste anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi olmak üzere 5 kategoride hizmete başlayacağız" şeklinde konuştu.

 

Beylikdüzü Öğretmenevi'nde gerçekleşen programa Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Yıldız, muhtelif okul müdürleri, muhtarlar, STK Başkanları katıldı.