CUMHURİYETİ VE DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRMENİN YOLU YEREL YÖNETİMLERDİR

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz`da yaşanan darbe girişimi sonrası toplumsal barışa ve birliğe sağlanacak katkıları ele almak üzere ilçedeki siyasi partilere ziyarette bulundu.

BEYLİKDÜZÜ 27.07.2016 10:25:02 0
 CUMHURİYETİ VE DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRMENİN YOLU YEREL YÖNETİMLERDİR

Cumhuriyeti ve demokrasiyi güçlendirmenin yolunun yerelden geçtiği mesajını veren Başkan İmamoğlu, Beylikdüzü`nde 30 Ağustos`ta startı verilecek 3.Barış ve Sevgi Buluşmaları`nda bu yıl her vatandaşın fikir ve düşüncesini paylaşabileceği bir ortam hazırlayacaklarını belirterek tüm siyasi parti temsilcilerini de bu ortak akıl buluşmalarına katılmaya davet etti. İmamoğlu, ardından Beylikdüzü Metrobüs Meydanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın da katılım gösterdiği Demokrasi Nöbetine katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz`da yaşanan darbe girişimi sonrası toplumsal barışa ve birliğe sağlanacak katkıları ele almak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanlıklarına ziyarette bulundu.

Ziyaretlerde, Türk milletinin yaşanan darbe girişimi ardından hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumsal bir birleşme içerisinde olduğunun çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan İmamoğlu, "Bu süreci yaşarken her siyasi parti, farklı refleksler gösteriyor. Her birini saygı duyarak takip ediyoruz. Yerel yöneticiler olarak darbe girişiminin sonrasında İBB’de ortak deklarasyon yayınladık. Belediye Meclisimizde de ortak deklarasyon yayınladık. Demokrasi şehitlerimiz adına mevlit okuttuk. Türkiye’nin demokrasi sürecine ve Cumhuriyet’in değerlerine yapılan saldırı toplumun tümüne, hatta ülkenin geleceğine yapılan büyük bir saldırıdır. Biz millet olarak demokrasiye sahip çıkma bilincini en üst seviyede hisseden milletlerden bir tanesiyiz. Bu direniş var ama bugün bu zafiyet nasıl doğdu? Bundan sonra biz ne yapmalıyız? Bunları konuşuyor olmalıyız" şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

Bu yılki Barış ve Sevgi Buluşmaları Cumhuriyet ve Demokrasi Platformuna Ev Sahipliği Yapacak

Bu noktada yerel yöneticiler olarak sıkça bir araya gelmenin, diyalog halinde olmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan İmamoğlu, "Demokrasi ve Cumhuriyeti güçlendirecek yol haritasında Beylikdüzü’nde böyle bir platformu böyle bir tartışma ortamını organize etmek arzusundayız. Şu an bunun çalışmasını yürütüyoruz. Önümüzdeki Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda böyle bir ortam organize etme hazırlığımız var. Ortak düşüncelerden ortak hamleler üretebilirsek Beylikdüzü kentine hem daha güzel imkanlar yaratmış oluruz hem de yukarıya doğru çok güzel mesajlar verebilir. Bugün alanlarda Bayrağımız altında ve Cumhuriyetimizin ilkelerinde birleşmeyi başarmazsak yarın hiçbirimiz kendi partilerimizin bayrağını hiçbir yerde dalgalandıramayız" şeklinde konuştu.

Demokrasi Nöbetine Katıldı

Ziyaretlerin ardından Beylikdüzü Metrobüs Meydanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere ilçe protokolünün de katılım gösterdiği Demokrasi Nöbetine katılan Başkan İmamoğlu, burada yapmış olduğu konuşmasında ise Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlattı ve Dünya görüşü, hayata bakışı nasıl olursa olsun vatan ve bayrak sevgisiyle ülkesine bağlılığıyla sürece katkı sunan tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.