İmamoğlu`ndan Sert Açıklamalar

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 5.11.2012 19:31:00 0
İmamoğlu`ndan Sert Açıklamalar

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Beylikdüzü'ndeki genel konuların değerlendirildiği toplantı; Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Ömer Şatır, CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Mülayim Demirtaş, yönetim kurulu üyeleri Yaşar Genç, Av. Taşkın Özer, Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan ve Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

KENDİLERİ DAHİ GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Beylikdüzü Belediyesi'nin yerel seçimlerden bu yana 4 yılını tamamlamak üzere olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Belediye şehri emindir. Bu kavramla hareket ederek hizmeti taşımalı. Biz her gün ev ev geziyoruz. Bugün 250 bin nüfusa sahip ilçemizde nabız tuttuğumuzda, memnun kimlik göremiyoruz. Hizmetlerin ulaşmadığına dair şikâyetler alıyoruz. Bazı siyasi kimlikler, "bu kadar mı kötü" sorusunu yöneltiyor. "İyi olanları siz sıralayın" dediğimde, açıkçası kendileri dahi yutkunuyor ve sıralamakta güçlük çekiyor" açıklamalarını yaptı. Yaklaşık 60 milyon borçla devralınan belediyenin borcunun bugün 120 milyona ulaştığını hatırlatarak 4 yılda elle tutulur hiçbir hizmet ulaştırılamadığına işaret eden İmamoğlu, "Övünülen bir kültür merkezi var. Koca Beylikdüzü 7 yıl sonra kavuştu. 7 yıl bekleyip bir hizmete kavuşacağız ve çok sevineceğiz. Böyle bir talihsizlik olamaz. Bir pazar yeri açtık, diyorlar. Çarşamba Pazarı, 4 yıl sonra açıldı. Koca Beylikdüzü'nde birkaç tane sağlık ocağıyla, ilave derslik yapmayı övünülecek durum saydılar" şeklinde tespitlere yer verdi.

 

NEREYE EL ATTILARSA KURUTTULAR

Beylikdüzü'nde sosyal proje olarak çorba evi dışında bir proje olmadığını belirten İmamoğlu, "Ramazan etkinlikleri sanki kültür sanat etkinliğiymiş gibi lanse ediliyor. Girişinde kokoreççiyle başlayıp dönerciyle biten bir alan, kültür sanat etkinliği diye gösteriliyor" şeklinde konuştu. Spor alanında Türkiye ikinciliği elde eden Gürpınar ve Koç İÖO spor kulüplerine belediyenin elinin dahi değmediğini ifade İmamoğlu, "Elinin değdiği Beylikdüzü Spor Kulübü hacizin eşiğinde. Beylikdüzü'nde ellerini nereye attılarsa kuruttular" eleştirisini yaptı.

 

HAZIRLIKSIZ, NİTELİKSİZ VE BECERİKSİZ

Siyasi anlayışları içerisinde yapılan hizmeti görmeyen bir bakış açısı barındırmadıklarının altını çizen Ekrem İmamoğlu, "Ne acıdır ki Beylikdüzü'nün her noktasında olmayan devlet hastanesinin ilanlarını gördük.  Aylarca duvarları süsledi ve şu an da öyle bir proje yok. Taşeron işçiler aylardır maaşlarını alamıyor. Beylikdüzü Belediyesi'ndeki başkan yardımcılarından alt kadrolara kadar olan değişimlerden bizim başımız döndü. İktidar mensubu Meclis üyelerine dahi sorsanız, şu an bilmezler.  Belediye başkanı ve yönetimi, hazırlıksız, niteliksiz ve maalesef beceriksiz? şeklinde değerlendirmelerde bulunarak ilçede halkın ihtiyacını hmeyen bir yönetim anlayışının hakim olduğunu ima etti.

 

9 YILDA 2 KİLOMETRE SAHİL

Seçim kazanmanın değil, yönetmenin esas unsur olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Beylikdüzü halkına şunu unutturmayacağız. Beylikdüzü, yaklaşık 9 yıldır şuanki mevcut iktidarın idaresi altında yönetilmiştir. İnsanların hayatlarına hiçbir şey katılmadı. Ne acıdır ki son bir yılda yapılan iki kilometre sahille övünülecek hale geldiler" dedi. Metrobüs'ün geçici bir ulaşım çözümü olduğunu defalarca dile getirdiğini ifade eden İmamoğlu, insanlara uygar olmayan koşullarda bir ulaşım hizmeti verildiğine işaret ederek,  "Bir projeyi, Topkapı-Beylikdüzü diye tanıtıp, 7 yıl sonra halkla buluşturursanız, benim için o hizmet değildir. Çünkü artık Beylikdüzü, 7 yıl önceki gibi değil. Nüfus arttı, artık çok acil ulaşım ihtiyacına muhtaç. Beylikdüzü'nün tek bir gündemi olmalı o da metro" diye konuşarak şöyle devam etti;

 

HİZMETİ DAHİ KARLILIKLA PLANLIYOR

"Deniz ulaşımı karlı değil deniyor. Hayretlerle dinliyorum. Metroda da aynı tartışma var. Zarar edilir şeklinde açıklamalar var. Ne acıdır ki belediye, hizmeti dahi karlılıkla planlıyor. Sosyal belediyecilikte, önce insan anlayışınız varsa orda kar yoktur. İnsanları ihtiyacını gidermek vardır."

 

BİLGİMİZ OLMADAN NASIL YETKİ VERELİM

Beylikdüzü Belediye Başkanı'ndan talep etmelerine rağmen herhangi bir paylaşım konusunda davet almadıkları hususuna altını çizerek değinen İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde en büyük problem, paylaşan bir yönetim yok. Kent böyle yönetilmemeli. Böyle bir paylaşım noksanlığı olan, açık bir yönetim uygulamayan belediye, "borçlanmamıza niye mani oluyorsunuz" diyor. Bu konuda tavrımız net. Bilgimiz olmadan nasıl yetki verelim" açıklamasını yaptı. Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.