İmamoğlu "30 Mart`ta Beylikdüzü`nde Büyük Değişim Başlayacak"

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü 2019 Vizyonu ve kentsel gelişim projelerini düzenlediği tanıtım toplantısıyla açıkladı

BEYLİKDÜZÜ 12.03.2014 03:12:52 0
İmamoğlu

İlçe protokolünün yanısıra vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantı, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.Beylikdüzü'nü İstanbul'un en iddialı ilçesi yapacaklarını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, "Hayalimiz Beylikdüzü'nü İstanbul'un en yaşanabilir, projeleriyle en çok konuşulan ilçesi yapmaktı. Artık hayata geçirme zamanı geldi" dedi.

 

Metro, Beylikdüzü'yle buluşacak

Beylikdüzü'nde ulaşımının birinci sıra problem olduğunu, 2003 yılından bu yana projesi hazır olan metronun hala Beylikdüzü'ne getirilemediğine dikkat çeken İmamoğlu,"Metro Beylikdüzü'yle buluşacak. Alternatif ulaşım imkânları oluşturacağız. Tramvay, deniz ulaşımı ve bisiklet yolu gibi. Avrupa'da bile nadir rastlayabileceğiniz 46 km lik bir bisiklet yolu projemiz var" şeklinde açıklamalar yaptı.

 

"Vatandaşlarımız denizi ile buluşacak"

30 Mart'tan sonra Beylikdüzü sahilinin herkesi kıskandıracağını söyleyen İmamoğlu, "Beylikdüzü?nün 13 km sahili var ama ulaşılamıyor. Sahile sırtını dönmüş bir kentiz. Biz bu sorunu çözeceğiz. Projemiz ile yeni bir sahil anlayışı getireceğiz. Vatandaşlarımız bölgemizin en değerli çevresel kaynağı deniz ile buluşacak"şeklinde konuştu.İmamoğlu, yıllardır yeşillendirilemeyen Yeşilvadi Projesi'ni ise, Yaşam Vadisi olarak hayat vererek İstanbul'un en büyük parkını Beyikdüzü'ne kazandıracaklarını söyledi.

 

"Beylikdüzü Şişli'yi geçecek"

Beylikdüzü'nün sosyal yaşam merkezleri noktasında eksik olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde ne yazık ki insanların en önemli sosyal aktivitesi AVM ler. Vatandaş Beylikdüzü sokaklarında yürümek istiyor. Biz Beylikdüzü'nde hayatı canlandıracağız. Beylikdüzü yayalaştırma projesiyle, tematik parkıyla, simgeleriyle Şişli'yi geçecek"dedi.Toplumsal projeleriyle Türkiye'nin en iddialı müzeleri arasında olacak Yakın Tarih Müzesi, Görme Engelliler için Hissedilen Müze ve Botanikdeniz Müzesini Beylikdüzü'ne kazandıracaklarını söyleyen İmamoğlu, "Hayat Beylikdüzü'nde gerçekten sanata, kültüre ve birçok canlılığa ev sahipliği yapacak" vurgusu yaptı.

 

Hastane hasreti sona erecek

"Beylikdüzü'nde hastane hasreti sona erecek" diyen Ekrem İmamoğlu, "Doğu ve batıda olmak üzere devlet eliyle en az iki hastaneyi sizlerden aldığımız güçle ilçemizle buluşturacağız. Evde sağlık hizmeti, mahallelerde sağlık ağı mutlaka oluşturacağız" diye konuştu.

 

Yakuplu'da Sosyal Konutların sorunlarının mutlaka çözüleceğine değinen İmamoğlu, "Biz onları hmiyorsak inancımıza ilkelerimize ters düşeriz. Oradaki insanlarımızı, hak ettikleri yaşam ortamıyla buluşturacağız" şeklinde ifadelerde bulundu.