İkinci Sancaklar Camii Kurban Bayramına Yetişiyor

Büyükçekmece`nin en önemli sembollerinden ve İslam aleminin örnek yapılarından biri olan Sancaklar Camiini bölgemize kazandıran Sancaklar ailesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Mimarsinan İbrahim Sancak Camii kurban bayramında i

BÜYÜKÇEKMECE 20.01.2016 17:22:54 0
İkinci Sancaklar Camii Kurban Bayramına Yetişiyor

Büyükçekmece`nin en önemli sembollerinden ve İslam aleminin örnek yapılarından biri olan Sancaklar Camiini bölgemize kazandıran Sancaklar ailesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Mimarsinan İbrahim Sancak Camii kurban bayramında ibadete açılacak. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirilen son toplantıda sürecin bu tarihe göre, bütçe ve planlaması yapıldı. 

Başkan Dr. Hasan Akgün yaptığı açıklamada, "Dünyanın ilk yer altı camisini İslam dünyasına, ülkemize Büyükçekmece`ye kazandıran Sancaklar Ailesi ve onların temsilcisi Sayın Suat Sancak kardeşimizle şimdi de Mimarsinan`da Sivaslılar camisi diye bilinen caminin inşaatını birlikte yürütüyoruz. Finansını Suat Sancak ve Sancaklar ailesinden kardeşlerimiz karşılıyor" dedi.

Dr. Akgün şu bilgileri verdi: "Mimasinan`da yapımı devam eden caminin 2016 kurban bayramında açılması için 2016 çalışma ve bütçe planımızı yaptık. Hem Eğitim – Hizmet Vakfı Başkanı Salih Şahin hem de işin inşaatından sorumlu kalfa Fehmi Demir ve Suat Sancak beyle birlikte bu toplantıyı gerçekleştirdik. Planı arkadaşlarımıza teslim ettik. İnşallah arkadaşlarımız 2016 yılı kurban bayramına bu camiyi yetiştirecek. Biz de hem belediye olarak desteğimizi vereceğiz hem de Suat beyin ayırmış olduğu maddi imkândan istifade ederek bu caminin bitirilmesini inşallah hep birlikte sağlayacağız. "

MİMARSİNAN İBRAHİM SANCAK CAMİİ

Başkan Dr. Hasan Akgün, camiin mimari özellikleri ile  dikkat çekeceğini vurguladı ve şunları söyledi:   

"Caminin adı Büyükçekmece Mimarsinan İbrahim Sancak Camii olarak koyulmuştur. Tekrar Suat Sancak ve onun şahsında tüm Sancak ailesine şahsım, Büyükçekmece Meclisi ve Büyükçekmece halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun. Yapılan caminin mimarisi bugüne kadar yapılan bütün camiilerin mimarisinden çok daha farklı oluyor. Bu camii bir tarihi eser niteliğinde inşa ediliyor.

Caminin mimarı, bu tip camileri yapan benim de Suat beyin de dostu olan yüksek mimar, Prof. Dr. Mahmut Sami Kirazoğlu`dur. Kirazoğlu hocanın yapmış olduğu en estetik ve önemli bir tarihi eser olacak camii, mimarisi ve projesiyle dikkat çekmektedir