İkinci El Otomobilde Yeni Dönem Başlıyor

Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil alım satımıyla ilgili vatandaşların şikayetlerinin artmasının üzerine harekete geçti.

3.05.2020 04:51:28 0
İkinci El Otomobilde Yeni Dönem Başlıyor

Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt satışında, “sahte ilanla dolandırıcılığa” son vermek amacıyla ticari ilanları yetkili işletmelerin vermesi ve sahte ilanlar için ilan sitelerine de yükümlülük getirecek yeni önlemler getiriyor.

Kovid-19 salgını sürecinde vatandaşlar, ikinci el araç alım satımını internet üzerinden yapmaya başlayınca bunu fırsat bilen dolandırıcılar internette sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandırmaya başladı. Vatandaşların yoğun şikayetleri sonrası Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt satışında, “sahte ilanla dolandırıcılığa” son vermek için harekete geçti.

Vatandaşlar TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak ikinci el araç satışında dezavantajlar oluştuğu ve sık sık dolandırıcılıkla karşı karşıya kalındığını dile getirdiler. Başvuruyu işleme alan TBMM Dilekçe Komisyonu, dilekçeyi Ticaret Bakanlığı’na gönderdi.

Başvuruda bazı olumsuzlukların yaşanması sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için kanuni düzenlemeler yapılarak daha şeffaf ve daha  güvenli bir satış ortamının yaratılması talebinde bulunuldu.