İBB, ZARAR GÖREN ESNAFLA BULUŞTU

19.08.2019 16:37:25 0
İBB, ZARAR GÖREN ESNAFLA BULUŞTU

Eminönü'nde selden zarar gören esnafın işyerlerini ziyaret edip sorunların hızla giderilmesini isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu talimatı üzerine, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve beraberindeki ekip, Eminönü esnafı ile bir araya geldi. Toplantıda, olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için ortak kararlar alındı.

 

17 Ağustos Cumartesi günü il genelinde etkili olan sağanak yağmurdan en fazla etkilenen noktalardan biri Eminönü'nde bulunan altgeçit oldu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve beraberindeki ekip yağıştan zarar gören altgeçit esnaf temsilcileri ile bugün (19 Temmuz 2019) yapılan toplantıda buluştu.

 

Sabah saatlerinde gerçekleşen toplantıda, esnaf temsilcileri ile belediye temsilcileri arasında karşılıklı görüş ve öneri alışverişinde bulunuldu. Meydana gelen olumsuzlukların bir daha yaşanmaması ve kalıcı çözümler üretmek konularında, İBB ve esnaf temsilcileri tarafından ortak kararlar alındı. 17 Ağustos günü sabah saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak neticesinde Fatih'te metrekareye ortalama 124 kg yağış düşmüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Zabıta; 3 bin 805 personel, bin 846 araç, iş makinesi ve ekipman ile yaşanan olumsuzluklara ivedilikle müdahale etti.