İBB Başkan Adayı İmamoğlu Basın Toplantısında Ne Dedi?

Kadir Topbaş`ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı?ndan istifa etmesinden ardından, İBB Meclisi yeni Başkanını Perşembe günü seçecek.?

BEYLİKDÜZÜ 27.09.2017 21:51:32 0
İBB Başkan Adayı İmamoğlu Basın Toplantısında Ne Dedi?

 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partisinin İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

 

İmamoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada  "Hangi partiden olursa olsun belediye meclisimizin bütün üyelerini artık İstanbul'u, İstanbullularla birlikte, İstanbul'dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum" dedi. 

 

Kendisine destek verenlere ve basın toplantısına katılanlara da teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beni bu onurlu göreve layık gören CHP Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İl yönetimine, İstanbul milletvekillerimize, CHP'nin meclis üyelerine, İstanbul'un 14 çok değerli Belediye Başkanı yol arkadaşlarıma ve "Büyük ailem" e çok teşekkür ederim" dedi.

 Konuşmasında göreve geldiği takdirde yapacakları konusunda bilgiler de veren İmamoğlu bu konuda şunları söyledi;

" Özenli bir yönetim vaat ediyorum. İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. Devasa bir kenti yönetmek, çok özenli olmayı gerektirir. İnsanlara değer veren, özen gösteren, önce insan diyen, ayırımcılık yapmaksızın aynı şekilde özen gösteren bir yönetim vaat ediyorum. Yeni nesil bir Belediyecilik vaat ediyorum. İstanbul'un toplumsal ve kültürel çeşitliliğine özen gösteren, herkese hoş görüyle bakan bir yönetim vaat ediyorum. Çoğunluğun yönetme, azınlığın varolma hakkına saygı duyan bir demokrasi ve yönetim anlayışı vaat ediyorum. Sosyal belediyecilik vaat ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, emanet ettiği Cumhuriyet' e ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaad ediyorum. Çevrenin kalkınmaya, demokrasi ve özgürlüklerin güvenliğe kurban edilmediği, ama tüm bu kavramları dikkate alan bir yönetim anlayışı vaad ediyorum"