Haydi Türkiye! Var mısın Bizimle?

Son aylarda yaptığı ataklarla başta partisi olmak üzere partiyi temsil ettiği İstanbul?da halkın da dikkatini çeken DSP İl Başkanı Çiğdem Mercan geçtiğimiz günlerde şehir hatları vapurunda yolcuları duygulandıran önemli bir konuşmaya imza attı.

29.03.2018 16:00:51 0
Haydi Türkiye!  Var mısın Bizimle?

Eski Başbakanlardan Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’in CHP’den istifa ettikten sonra eşi Rahşan Hanım’la birlikte kurdukları Demokratik Sol Parti’nin Türkiye için bir kader partisi olduğunu söyleyen İl Başkanı Çiğdem Mercan, vapurda sohbet ettiği yolculara, “Bugünleri hatalarla geçirenlerin ülkemize açtıkları maddi ve manevi zararları giderecek ve ülkeyi içinde bulunduğu yanlış rotadan ait olduğu Cumhuriyet ve demokrasi rotasına döndürecek olan Demokratik Sol Parti olacaktır” dedi.

 

BAŞKALARI BATIRIR BİZ ÇIKARIRIZ

Geçmiş yıllarda Süleyman Demirel’in dengelerini alt üst ettiği Türkiye’yi içinde bulunduğu zorluklardan alıp feraha çıkaranın her zaman Başbakan Bülent Ecevit olduğunu hatırlatan Başkan Mercan, “Birilerinin kimyasını bozduğu ülkemizin bozulan rejimsel sağlığını tedavi eden her zaman partimiz ve onun neferleri olmuştur. Ülkemiz bir defa daha zor bir virajdan geçmekte. İktidarda olanlar hariç bu ülkede yaşayan herkes ülkemizin içinde bulunduğu belirsizliğin ve kaosun farkında. Bizler işsizler ordumuzun, tarımı elinden alınmış çiftçimizin, üç otuz paraya geçinmeye zorlanan emekli, dul ve yetimimizin, döktüğü terin karşılığını alamayan işçimizin, ve hak ettiği değeri bir türlü görememekten yakınan memurumuzun sesiyiz. Hal böyle olunca ülkemizi bu fevkalade zor durumdan kurtaracak olan DSP ve bizleriz. Halkımız olarak sizlerden emir bekliyoruz. Birbirinden değerli isimlerden oluşan siyasi kadrolarıyla memleketi ilk 1 yıl da feraha çıkaracak olan bizler sandıktan vereceğiniz talimatınız doğrultusunda sizleri içinde bulunduğunuz karamsarlıktan, yokluktan düze çıkaracak kardeşleriniziz” diye konuştu.

 

2019 "YA HEP YA HİÇ"  DİYECEĞİMİZ YILDIR

“Amblemi güvercin olan partimiz; ülkemiz semalarında uçan bütün kuşların kanatlarına halk sevgisini yüklemiş, aşağıda bizler, göklerde onlar sizlere olan sevgimizi ifade için ayağa kalkmış bulunuyoruz” diyen Başkan Mercan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yerinde yaşayan herkesin sağduyulu davranması gerektiğini belirterek, “2019 herşeyin biteceğinin ya da yeni başlangıçların startının verileceği çok önemli bir yıldır. Ülkemizin hali ortada. Sınırlarımızın içinde alev alev yanan mutfaklar, sınırlarımızın dışında ise yüreklerimize kor ateşler düşüren çok önemli iki yangın var. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta sulh cihanda sulh sözü çiğnenmiş olup iktidarda olanların kişisel hırs ve egoları yüzünden memleket cayır cayır yanmaktadır. 12 ayı, 52 haftası, 365 günü bahar olan bir Türkiye için görev halkımıza düşmektedir. Savaş ve yokluk diyorsanız onlarla, barış ve varlık diyorsanız bizimle yola devam edeceksiniz. Biz sizden kuru bir oydan çok sizlerin aydınlık yarınlarınızı inşa edeceğimiz ‘Evet’lerinize talibiz” diye konuştu.