HAFIZALAR ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞTI

En iyi hafızalar Beylikdüzü`nde biraraya geldi

BEYLİKDÜZÜ 30.11.2015 17:32:23 0
HAFIZALAR ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞTI

Dünya ve Türkiye’nin en iyi hafızalarına sahip her yaştan şampiyonlar Beylikdüzü’nde bir araya geldi. 4 yılda bir gerçekleşen Memoriad Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları’nın Dünya Rekoru Denemeleri Beylikdüzü’nde yapıldı. Rekor denemelerinin de yapıldığı programda, dünya şampiyonları ve Türkiye derecesine girenler para ödülleri ve sertifikalarını aldılar. Beylikdüzü’nde yaşayan gençlerin de aralarında olduğu ekipte şampiyon olan sporcular, 2016 Las  Vegas  Dünya  Memoriad Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatlarında  ülkemizi  temsil  edecekler.

Eğitime yönelik yapılan her çalışmanın sonuna kadar arkasında olan Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile Mega Hafıza Koleji’nin düzenlediği organizasyonda en iyi hafızaların sahipleri bir araya geldi. 28 ve 29 Kasım tarihlerinde yapılan rekor denemelerinin ardından şampiyonlara ödüllerin verildiği programa Beylikdüzü Belediyesi Birinci Başkan Vekili Ömer Şatır ve Meclis Üyeleri de katıldı. En  iyi  rekor  derecelerine  toplam  3.000 $  ödül  verildi.

Beyin sporcuları Beylikdüzü’nde rekor kırdı

148 ülkenin tanıdığı ve katıldığı olimpiyatlarda Dünya, Avrupa ve Türkiye  rekortmenlikleri birer şov yaptı. İlk olarak Almaya’dan gelen şampiyon Boris Nikolai Konrad “isimler ve yüzler” kategorisindeki şovunu gerçekleştirdi. Boris, 1dakikada “0” ve “1” rakamlarından oluşan tabloyu hafızasına aldı. Bu kategori iki dünya rekoru olan beyin sporcusu ayrıca bir rekor denemesi daha yaptı. Asya rekortmeni olan Moğolistanlı sporcu Myagmarsure Miigaa’nın gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Miigaa, her tarafı farklı renklerde olan zeka küpünü seyircilerin karıştırmasını istedi. Ardından karıştırılan küpü bir dakika inceleyen şampiyon gözleri kapalı bir şekilde yeniden yaptı.

Türkiye’den hafıza olimpiyatlarına katılan şampiyonlardan Kerem Bozyayla, Ömer Yiğit Ağma, Hakan Gürbaşlar ve Hüseyin Soysaldı’nın saniyeler içinde 10 basamaklı rakamları 5 basamaklı rakamlara bölme, karışık şekilde dizilmiş 1-9 arasındaki 100 rakamı hafızasına alma, saniyeden kısa sürede değişen 2-3 ve 4 basamaklı rakamları toplayarak gösterdikleri performansları ilgi ile izlendi. Yarışmaya Beylikdüzü’nde yaşayan hafıza rekormeni İlayda Eser ise sütun ve sıralaradan oluşan tabloya izleyicilerin karışık bir şekilde yazdığı 30 rakamı yazdıkları sırada hafızaya alarak, ezberinden okudu. Sergilediği başarılı performansla büyük alkış alan İlayda Eser’in şovunun ardında şampiyonlara sertifikaları ve dünya rekortmenlerine para ödülleri verildi.

“Herkeste harika bir beyin var onu kullanın”

Fotografik Hafıza Dünya Şampiyonu ve "MEMORIAD Dünya Hafıza, Mental Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatları’nın uluslararası dönem başkanı Melik Duyar “Herkeste harika bir beyin var onu kullanın. Ya kullanınız ya da kaybediniz” dedi. Mega Hafıza Okulu kurucusu Göksel Ağma ise gösterilerdeki başarının konsantrasyon olduğunu belirterek “Bilginin beyine ulaşması konsantrasyonla alakalı. Amacımız hızlı hafızaya almak ve orada uzun süre tutmamak” dedi. Asya rekortmeni olan Moğolistanlı sporcu Myagmarsure Miigaa’nın gösterisine dikkat çekerek “Beyin görmeden de her şeyi yapabilir” diyen Ağma, Beylikdüzü Belediyesi’nin öncelikle eğitime ve Maga Hafıza Okulu ile 4 yılda bir gerçekleşen Memoriad Dünya Hafıza ve Zihinsel  Matematik Olimpiyatları’na verdiği desteklerden ötürü Beylikdüzü Belediyesi Birinci Başkan Vekili Ömer Şatır’a plaket takdim etti.

Beyinlerin yarıştığı bu olimpiyatlarda şampiyon olan sporcular, 2016  Las  Vegas  Dünya  Memoriad Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatlarında  ülkemizi  temsil  edecekler.