GRİBAL ENFEKSİYONLARA KARŞI İLAÇLAMA

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, okul; ibadethane, karakol, sağlık ocağı, kamu kurumları, pazar alanları ve parklarda ilaçlama ile dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

BEYLİKDÜZÜ 29.11.2016 16:00:12 0
GRİBAL ENFEKSİYONLARA KARŞI İLAÇLAMA

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, okul; ibadethane, karakol, sağlık ocağı, kamu kurumları, pazar alanları ve parklarda ilaçlama ile dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Beylikdüzü’nde son bir yıl 5 bin 900 kez ilaçlama ve dezenfeksiyon uygulaması yapıldı.

 
Hijyenik ve sağlıklı ortamlar için harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle vatandaşın yoğun olarak kullandığı noktalarda ilaçlama yapıyor, hastalığa yol açan virüs ve gribal enfeksiyonların önüne geçmeye çalışıyor. Müdürlük, son bir yılda 3 bin 862 noktada lavra mücadelesinde bulundu, bin 740 kez ilaçlama, 300 kez dezenfeksiyon uygulaması yaptı. İlçedeki bütün okullarda yeni eğitim – öğretim dönemi öncesi ve sömestr tatillerinde ilaçlama ile dezenfeksiyon uygulamaları ise devam ediyor.
 
İnsan kalabalığının fazla olduğu noktalarda ilaçlama uygulamaları yapan Müdürlük, ilçedeki ibadethanelerde de hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Ekipler, cemevi ve camilerin iç ve dış alanlarını enfeksiyonlara karşı ilaçlıyor. İlaçlamaların Beylikdüzü’nün kamu kurumları, parkları ve pazarları gibi halka açık alanları dahil birçok yerini de kapsadığını belirten Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, viral enfeksiyonları engellemek için kullandıkları ilaçlarda hiçbir şekilde insan sağlığına zarar verecek maddeler olmadığını, ilaçların biyolojik ve doğal olduğunu belirtti. Ayrıca sineklerin yumurtlama dönemi öncesi lavra temizliği yaptıklarını, böylece sivrisineklerin sorun haline gelmediğini ifade etti.