Göl kupası (Lake Cup) Büyükçekmece`'de başlıyor

Adını Büyükçekmece Gölü'nden alan Göl Kupası – Lake Cup turnuvası 1 - – 3 Eylül 2016 tarihleri arasında Büyükçekmece Gazanfer Bilge Kapalı Spor Salonu'` nda gerçekleştirilecek.

SPOR 31.08.2016 22:33:22 0
Göl kupası (Lake Cup) Büyükçekmece`

Üç takımın yarışacağı turnuvaya Türkiye'den Demir İnşaat Büyükçekmece ve bu yıl lige yeni çıkan Best Balıkesir ile Almanya'nın güçlü ekibi Alba Berlin katılıyor.

Sezon sonu ise üstün başarısı karşılığı elde ettiği sıralama ile Europe CUP 'a katılmaya hak kazanan Demir İnşaat Büyükçekmece bu sezon öncesi kendi sahasında güzel bir organizasyona imza atıyor.

5 Yıl önce kurulan ve her yıl büyük başarı gösterip 2015-2016 sezonunda Basketbol Süper Ligi''ne çıkan Demir İnşaat Büyükçekmece ilk yılında Türkiye Kupası Finallerine katılmayı hak etmişti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, katılacak bütün takımlara başarılar diledi ve şu açıklamayı yaptı:

2011 yılında kurulan bir kulüp olarak her yıl üstün başarı ile 4. yılında spor toto basketbol ligine çıkan Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol ilk yılında Türkiye kupası finallerine katılmaya hak kazandı. Sezon sonu ise gösterdiği performans ile ülkemizi ve Büyükçekmecemizi Avrupa'da da temsil etme hakkını kazandı.

Takımımız bu yıl Europe Cup'ta guruplara kalarak büyük başarı kazandı. Rusya ve Bosna Hersek'le oynayacağımız maçlar ile de Eurpecup'ta finallere kadar gitmek istiyoruz.

Takımımız bu başarıları gösterirken, Büyükçekmece'de 'sevgi ve hoşgörü yılı 'çerçevesinde Avrupa spor arenasında da Fair Play şehri olarak yer alacağımız Lake Cup / Göl Kupasını hayata geçirdik.

Basketbol Federasyonu'nun desteği ve onayı ile hayata geçen Lake Cup /Göl Kupası maçlarını herkesi izlemeye davet ediyorum. Hedefimiz seneye yabancı ülke adedini arttırmak ve daha uzun soluklu turnuvayı hayata geçirmektir…”