GIDA BANKASI HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun toplumun vicdanının evi diye tanımladığı Gıda Bankası, yüzlerce ailenin ihtiyacını karşılıyor

BEYLİKDÜZÜ 13.05.2016 10:56:25 0
GIDA BANKASI HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Beylikdüzü Elele Yaşam Derneği’nin birlikte kurduğu Gıda Bankası, sosyal inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Hibe veya bağış usulü tedarik edilen gıda maddeleri ailelere ulaştırılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan ve kişilerin gıda, temizlik malzemesi, bebek bezi gibi ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebildiği Beylikdüzü Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Beylikdüzü Elele Yaşam Derneği’nin birliğiyle oluşturulan Kavaklı Mahallesi’nde konumlandırılan Gıda Bankası, hizmetlerine devam ediyor.

Müdürlük yetkililerince yapılan sosyal inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen aileler, her ay belirlenen oranda alışverişlerini bu bankadan gerçekleştirebiliyor.

Yüzlerce Ailenin İhtiyaçlarına Cevap Oluyor

Gıda Bankası bağışlanan veya hibe edilen, insan sağlığına uygun her türlü gıdayı tedarik ederek, uygun şartlarda depolanması ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını sağlamak amacıyla kuruldu. Hayatını sürdürebilecek kadar gıdayı temin edemeyen, beslenmelerini gerçekleştiremeyen dul, yetim, kimsesiz ve yemek yapma becerilerini yitirmiş yaşlılar, işsiz ya da kronik hastalık sonucu iş göremez hale gelen kişilere, gıda, temizlik malzemesi ve giyim temin etmek için de hizmet veriyor. 2015 yılı Ekim ayında faaliyete geçen gıda bankası, 700 aileye erzak, bebek bezi, bebek maması gibi yardımların ulaşmasına vesile oldu. Gıda Bankası’ndan yararlanmak veya bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar 444-09-39 numaralı hat üzerinden müdürlük yetkilileriyle irtibata geçebilirler.


Anahtar Kelimeler: