Genç Girişimcilere Altın Öğütler

BÜYÜKÇEKMECE 12.04.2018 19:21:31 0
Genç Girişimcilere Altın Öğütler

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Girişimcilik sohbetlerinin ilk konuğu, Mektebim Okulları yönetim kurulu başkanı Ümit Kalko oldu.

“Fayda Üretmeye Devam Edeceğiz”

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği, "Girişimcilik sohbetleri" adı altında Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği bir başarı hikâyesi konulu söyleşi programının ilk konuğu Mektebim Okulları yönetim kurulu başkanı Ümit Kalko olurken, BÜYGİAD başkanı Muhammed Mustafa Karayün yaptığı açılış konuşmasında; BÜYGİAD Kurulduğu günden bu yana fayda üretmeye, Büyükçekmece de ilkleri yapmaya devam ediyor ve edecekte. Bilmenizi isterim ki,  Bu gün geldiğimiz noktada BÜYGİAD hepsinin ticaretine ve kişiliğine kefil olacağımız değerli üyelerle yol yürümeye devam etmekte. Sosyal Sorumluluk projelerine duyarlı, Ticaretinde dürüst, işini severek yapan, ahlaklı, genç ve dinamik yol arkadaşlarına sahip olmaktan gurur ve onur duyuyorum.

“Verimli Toplantılar Yapmayı Hedefliyoruz”

Büygiad Girişimcilik sohbetlerimizle, bölgemize ve ülkemize değer katan alanında başarılı işadamlarımızla, Girişimci ruha sahip insanları bir araya getirerek, tecrübelerinden faydalanabileceğimiz, verimli toplantılar yapmayı hedefliyoruz. İlk buluşmamızı,  Büyükçekmeceden Türkiyeye yayılmış, dünya konjektüründe söz sahibi olmayı hedefleyen, iş ve eğitim adamı Ümit Kalko ile bir araya gelmek bizleri memnun etmekte. İnanıyorum ki Ümit Kalko beyin tecrübeleri salonda bulunan girişimci ve işadamlarımıza ilham olacak ve ışık tutacaktır. BÜYGİAD’lı olmanın farkını hepinizin htiğini biliyor ve diyorum ki Farklısın, Çünkü Büygiadlısın” dedi.

 

“Kalko; Girişimcilik Çok Kutsal Bir Görevdir”

Mektebim Okulları yönetim kurulu başkanı Ümit Kalko; Girişimcilik çok kutsal bir görevdir diyerek, başladığı programında Peygamber efendimiz buyuruyor ki; “Sizin en hayırlı olanınız en faydalı olanınızdır." Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." diyor, biz bu düsturla çıktığımız yolumuzda başarıyı zirvede taşıdık. Ancak yetmedi başarılarımıza başarı eklemek için hep işimize yatırım yaptık. Yapmaya devam ediyoruz.

 

“Genç Girişimcilere Öğütler”

Yaklaşık150 Büyükçekmeceli genç girişimci işadamının katıldığı konferansta başarılarının sırlarını da anlatan Kalko; Hangi işi yaparsak yapalım o işin en iyisini yapmaya odaklandığımız zaman bir başarı hikâyesi ortaya çıkacaktır. Girişimcilik üzerine kurulan dernekleri destekliyorum BUYGİAD Büyükçekmece için büyük bir şans tır. Büyükçekmeceli genç girişimci işadamlarımıza hayat hikâyemi anlatmam benim için çok önemli çünkü Büyükçekmece benim için çok önemli bir ilçedir. ben Karslıyım ama soranlara Büyükçekmeceliyim diyorum. İşçi bir babanın çocuğuyum çocukluğumda başladığım iş hayatımda çaycılıktan, seyyar satıcılığa, öğretmenlikten, eğitimciliğe, dershanecilikten, okulculuğa geldim.

 

“Dersaneden Kovuldum”

Hayata erken yaşlarda atıldım, hem çalıştım hem okudum. Kaymakamlık sınavını iki puan ile kaybettim ve kaymakam olamadım. Avcılar' da bir dershanede ilk defa partime öğretmenlik yapmaya başladım. Aynı dersanede kadrolu öğretmen oldum, sonra o dershaneye müdür oldum. Maaşlarımız ödenmediği için patron ile anlaşamayınca dersaneden kovuldum. bunu hırs yaptım kovulduğum dersanenin karşısında Ümit Dersanesi' ni açtım 4 sınıflı, 4 odalı bir yerde masa ve sandalyelerini ikinci el alarak işe başladım çünkü param ona yetiyordu kısa zamanda başarıya ulaştım çünkü işimi severek yaptım. İşimden kazandığımı işime yatırdım.

 

“Büyük Bir Pastanın Bir Parçası Benim Olsun”

Türkiye' de birçok belediyeye meslek edindirme kursları kurdum. Küçük olsun benim olsun değil, büyük bir pastanın bir parçası benim olsun mantığı ile hareket ettim. Dersaneciliği bırakarak ilk olarak sağlık meslek okulumu Büyükçekmece' de açtım, kısa zamanda onlarca okul açtım okul ve kolej yatırımlarımı büyüttüm. Ortaklar alarak bu gün Türkiye genelinde 61 Kampus 204 okula ulaştım. Biz Türkiye' de kurumsal şirket yönetimini bilmiyoruz iş adamları işine yatırım yapmıyor kendilerine lüks yaşam yatırımı yapıyorlar. Bu nedenle batmaya mahkûm oluyorlar.

 

“Hep İşime Yatırım Yaptım”

Ben hep işime yatırım yaptım, bugün bu konuma başarıyla geldim, bundan sonrada işime yatırım yapmaya devam ederek 81 ilde mektebim bayrağını dalgalandırmak en büyük hedefimdir.  Sizler de en iyi yaptığınız işi yapın ve değişik sektörlerde olmayın. bir çok kar etmeyen işletme yerine bir tane kar eden işletmeniz olsun. İşinizi geliştirin uzman olduğunuz işi yapın işinizden kazandığınızı işinize yatırım yapın. Benim hedefim 4 yılda tüm Türkiye' de Mektebim Okullarını kurmaktır. Yurtdışına da açılıp ilk olarak, Londra' da Türk okullarını kuracağız Londra' dan başlayarak dünyaya açılmayı planlıyoruz.

 

“Okullarımıza Siyaseti Hiç Sokmadık”

Bana bazen soruyorlar siz hangi siyasi görüşe sahipsiniz,  Atatürkçü müsünüz? diye ben şu cevabı veriyorum, muhafazakâr, milliyetçi, liberal, demokrat, yapıya sahibim vatanını, milletini seven milli manevi değerlere sahip çıkan bayrağını seven çağdaş muasır medeniyeti ilke edinmiş akıl ve bilim yolundan giden biriyim diyorum. Okullarımıza siyaseti hiç sokmadık çünkü okullar siyasetten uzak olmalı ben siyasete girersem Mektebim Okullarının yönetim kurulu başkanlığını bırakırım” dedi.  

 

Haber: Nezir KARAYÜN