Geleneksel kukla sanatı festivalde can buldu

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde yapılan Uluslararası Kukla Festivali”ne ilgi büyük oldu.

KÜLTÜR-SANAT 1.08.2016 20:23:48 0
Geleneksel kukla sanatı festivalde can buldu

Küratörlüğünü Kukla Sanatçısı Çağlayan Sevinçer’in yaptığı festivale Bulgaristan, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin saygın kukla sanatçıları katıldı.

Katılım yoğun oldu

Kültürpark Müce’de gerçekleşen Uluslararası Kukla Festivali’nin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Almanya CDU Milletvekili Oliver Wittke, Makedonya Struga Belediye Başkanı Ziadin Sela, Güney Kore Cheonan Belediye Başkan Vekili Cheol-mo Seo, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Kukla fenomeni Pepe!

Serginin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından kukla sanatçısı ve küratör Çağlayan Sevinç tarafından sergide yer alan dünya kukla sanatında hafızalarda yer etmiş kuklaların yapımı ve tarihçesi hakkında bilgi verdi. Sergide en çok ilgi gören Ruse Ferre&Daniel Raffel tarafından yaratılan kukla sanatının fenomeni Pepe’nin Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile diyalogları davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Başkan Akgün, Uluslar arası Kukla Festivali’ne katılan ülkelerin temsilcilerine teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.