Gaziantep Lezzetleri Beylikdüzü`ne Taşındı

5'inci Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri Beylikdüzü'nde başladı.

BEYLİKDÜZÜ 22.09.2016 23:14:51 0
Gaziantep Lezzetleri Beylikdüzü`ne Taşındı

Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği'nin ortaklaşa olarak düzenlediği 5 inci Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri Eski Beylik Pazarı Alanı'nda başladı.

 

UNESCO'nun dünya gastronomi kentleri listesine giren Gaziantep'in mutfak kültürü ve el sanatlarının tanıtıldığı Kültür Günleri açılışına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.Taşkın Özer, İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Fahri Tütüncü, Gaziantepli iş adamları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Protokol konuşmaları ile başlayan açılış töreni Gaziantep'e özgü yemeklerin katılımcılara ikramı ile devam etti ve ardından Başkan İmamoğlu ve beraberindeki heyet alana kurulan Gaziantep lezzetlerinin tanıtıldığı stantları gezdi.

 

Gaziantep'e has baklava ve kebap gibi lezzetler vatandaşlardan tam not alırken tören sonundaki müzik dinletisi de vatandaşların beğenisini kazandı. Alandaki stantlar 25 Eylül tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

 

"Çok zengin çeşitleri bir arada yaşayabilecekleri bir buluşma"

Gaziantep denilince akla mutfağın geldiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gaziantep mutfağı çok zengin, yüzlerce çeşit var, inanılmaz bir şey dünyada böyle bir örneği var mı tartışılır belki yoktur. Bu bakımdan İstanbul'da Gaziantepliler Konfederasyonu ve Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği ile Beylikdüzü'nde 5'incisi düzenleniyor. Farklı, çok zengin çeşitleri bir arada yaşayabilecekleri bir buluşma, Gaziantep'in bu kadar lezzetini kolay kolay bir arada bulamazlar" dedi.

 

"Gaziantep'te yaklaşık 500 yemek çeşidimiz var"

Buluşmanın amacının Gaziantep'in lezzetlerinin ve el sanatlarının tanıtılması olduğunu söyleyen İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Fahri Tütüncü, "Gaziantep'te yaklaşık 500 yemek çeşidimiz var, bu dünyada hatırı sayılır bir orandır. Gaziantep'i gelin tanıyın, Gaziantep'i tadın bu lezzetleri yaşayın ondan sonra bu merakınızı Gaziantep'e giderek giderin" diye konuştu.