Gazetecilerden Erşahin`e "Hayırlı Olsun" Ziyareti

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Gazeteci Nezir Karayün ve bir grup gazeteci geçtiğimiz aylarda Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlük görevine atanan Mustafa Erşahin?i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu

BEYLİKDÜZÜ 3.10.2018 20:08:09 0
Gazetecilerden Erşahin`e

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, TYBB Genel Başkanı Karayün ve beraberindeki gazetecilerin kendisine yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti.

 

“Çocuklarımız Okullarına Severek Gelsin İstiyoruz" 

 

Göreve başladığı günden beri Çatalca’yı tanıdığını ve Çatalca’yı tanımanın kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Erşahin " Göreve başladığımız andan itibaren ilk olarak okullarımızı fiziki açıdan farklılaştırmakla başladık. Ferhatpaşa İlkokulu başta olmak üzere dizayn ve renk değişikliği yaptık ve çocuklarımızın daha hızlı alışabileceği bir ortam hazırladık. Okullarımızı, çocuklarımızın beğeneceği bir şekle dönüştürerek, okullarına severek gelmeleri açısından bir ortam sunmaya çalıştık. Çatalca’nın çocuklarına çok güzel bir ortam hazırlayıp, onların eğitim öğretimine katkı sunacağız." dedi.

 

Çatalca İstanbul'da Tekli Eğitim Veren Tek İlçe

Çatalca ilçesinin İstanbul’da tekli eğitim veren tek İlçe olma özelliğine sahip olduğunu da söyleyen Mustafa Erşahin bu konuda  şunları söyledi “ Eğitim kalitesini arttırma noktasında ciddi avantajlarımız var ama bununla ilgili geçmişten bugüne kadar yapılan bir çalışma yok. Biz bunu proje haline dönüştürdük. Toplam öğrenci sayısı 12 bin olan İstanbul’un tekli eğitim veren tek ilçesi biziz. Sadece Ferhatpaşa İlkokulu’nda sayı olarak fazla öğrencimiz var. Burayı rahatlatmak adına da yeni okul projeleri geliştiriyoruz.” 

 

47 Mülteci Çocuğumuz İçin “Umut Dolu Çocuklar” Projemiz Var

Erşahin projeler konusundaki konuşmasına şöyle devam etti  "Çatalca'da yaşayan 47 Mülteci Çocuğumuz İçin ‘Umut Dolu Çocuklar’ adında bir projemiz var. Mülteci çocukların Türkiye’ye entegrasyonunu sağlayan bir proje. 47 tane Suriyeli, Iraklı ve Afgan kökenli mülteci çocuklarımızın, hem Türkçe öğrenimi konusunda hem de Türk örf ve adetlerine göre, Çatalca’ya entegrasyonunu sağlayacağız. Bir buçuk senelik bir proje ve yaklaşık 800 bin lira civarında bütçesi var. Geçen hafta itibariyle imzalarımızı attık. İlk projemize buradan başlayacağız. Tabi bunun yanında Avrupa projeleri, Tübitak projeleri de devam edecek. Görevde kaldığımız süre içerisinde, Çatalca’nın çocuklarına çok güzel bir ortam hazırlayıp onların eğitim öğretimine katkı sunacağız. İnşallah bundan sonra Çatalca’ya daha da faydalı olacağız"