YEREL BASIN VE SORUNLARI BEYLİKDÜZÜ`NDE KONUŞULDU

İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği)10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir program düzenledi

BEYLİKDÜZÜ 10.01.2016 10:51:42 0
YEREL BASIN VE SORUNLARI BEYLİKDÜZÜ`NDE KONUŞULDU

İYGAD (İstanbul Yerl Gazeteciler Derneği) ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlediği söyleşinin konuğu Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Gazeteci Mehmet Köşker "yerel basının dünü bugünü ve sorunları" nı konuştu. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi`nde gazeteci Sevda Durgun` un sunuculuğunu yaptığı program, İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği) Başkanı Gazeteci Mehmet Mert`in konuşmasıyla başladı. Başkan Mert yeni İYGAD yönetiminin oluşturulmasının üzerinden henüz kısa bir süre geçtiğini, yaptıkları çalışmalardan ve çok önemli projelere imza atacaklarından söz ederek şunları söyledi: "Büyük işler başaracağımızı söylemek isterim. Hedeflerimizi kısa, orta ve uzun vadeli olarak belirledik.Bu hedeflerimizi zamanla yerine getirmeye çalışacağız. Çok kısa bir süre sonra artık bizim de bir dernek binamız faaliyete gececek. Meslektaşlarımızın bazı sağlık kuruluşlarından ve özel kurumlardan indirimli olarak yararlanması yönünde olumlu ve önemli adımlar attık. "

KAYBETTİĞİMİZ HAKLARI GERİ ALMAK İÇİN ETKİNLİKLER YAPMALIYIZ

" 1961 yılında çıkan 212 sayılı yasa, zamanla başladığı gibi sürmedi değişikliker sonucu gazetecilere tanınan hakların pek çoğu ortadan kalktı. Eskiden yıpranma hakkı, elektrik, su telefon ve ulaşımda % 50 lik bir indirim uygulanıyordu, bu uygulamalara son verildi. 10 Ocak günü biz gazeteciler için çok özel ve çok anlamlı bir gün "bugünü kutlamak yerine kaybettiğimiz hakları geri almak için etkinlikler yapmalıyız" Bu tür etkinlik panel ve söyleşilerin ayda bir yapılacağını ve yararlı olacağını düşündüklerini söyleyen Başkan Mert, "konuşmacı olarak bizleri onurlandıran gazeteci Mehmet Köşker"e ve katılan meslektaşlarına teşekkür ederim" diyerek konuşmasını tamamladı.

PARA OLMADAN AYAKTA KALABİLMEK ZOR

Mehmet Mert` ten sonra Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, gazetecilik yaptığı yıllardan kalan bazı anılarını paylaşarak başladığı konusmasında kendisinin de yerel gazetede çalışarak mesleğe ilk adımı attığını söyledi. Birlikte çalıştığı gazetecilerle yaşadıkları zorluklara da değinen Köşker, yerel gazeteciliğin en büyük sorunun ekonomik olduğunu vurguladı "Para olmadan ayakta kalabilmek ve tarafsız olmak mümkün değil" dedi.