Gazeteci Yazar Dursun Özden, Nazım Hikmet`i Anlattı

BEYLİKDÜZÜ 23.01.2018 12:08:36 0
Gazeteci Yazar Dursun Özden, Nazım Hikmet`i Anlattı

 

Eserleri ve yaptığı röportajlarla büyük ses getiren Gazeteci Yazar Dursun Özden; Nazım Hikmet Ran’ı, aşklarını, şiirlerini ve hayatını anlattı. Beylikdüzü Kent Konseyi ve Beylikdüzü Büyükşehir Dayanışma Kültür Eğitim Çevre Koruma Derneği işbirliğiyle Beylicium AVM’de gerçekleşen söyleşinin sonunda Özden, Nazım Hikmet ile ilgili yazdığı eserleri, katılımcılar için imzaladı.

 

15 Ocak 1902’de dünyaya gelen Nazım Hikmet Ran, doğumunun 116. yılında anlamlı bir etkinlik ile anıldı. Usta için Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla Beylikdüzü Kent Konseyi ve Beylikdüzü Büyükşehir Dayanışma Kültür Eğitim Çevre Koruma Derneği işbirliğinde bir söyleşi düzenlendi. Beylicium AVM’de gerçekleşen söyleşiye gazeteci ve yazar Dursun Özden konuşmacı olarak katıldı. Programda Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu ve BÜYÜK – DER Başkanı Nurettin Özel de yer aldı.

Özden, gerçekleştirdiği söyleşide Nazım’ı, aşklarını, şiirlerini ve hayatını anlattı. Nazım Hikmet’in doktoru olan Galina ile tanıştığını, Nazım’a olan aşkını dinlediğini söyleyen Özden, Galina ile 2015 yılında tanıştığını, Galina’nın kendisine Nazım’ın tüm arşivini açtığını ve anılarından bir belgesel hazırlığı içinde olduğunu belirtti. Özden; Galina’nın Hikmet vefat ettikten sonra mezarına hiç gitmediğini, kendisi için hala yaşadığını kabul ettiğini ifade etti.

 

Nazım Hikmet’i Türkçe’nin, Türk dilinin ve Türk kültürünün en zor koşullarda bile ödünsüz savunucusu olarak nitelendiren Özden, “Nazım’ın en güzel şiirlerinden birisi de Şeytana Mersiye’dir. O’nun bütün şiirlerinde melodi ve nota var. Serbest Şiir geleneğinin taçlarındandır.” dedi. Söyleşi sonunda Nazım Hikmet hakkında yazdığı eserleri katılımcılar için imzalayan Dursun Özden, emeği geçen herkese teşekkür etti. BÜYÜK-DER Başkanı Nurettin Özel, Özden’i ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek kendisine plaket takdim etti.