Fahrettin Yokuş İyi Parti`den Mecliste

İYİ Parti`den Konya Milletvekili seçilen Fahrettin Yokuş, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından partisinin Beyşehir İlçe binasında tebrikleri kabul etti ve bir de konuşma yaptı

26.06.2018 00:05:24 0
Fahrettin Yokuş İyi Parti`den Mecliste

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, milletvekili kimliğiyle yaptığı ilk açıklamasında  “Aday olduğum dönemlerde Konya’nın 31 ilçesinde hep birlikte mücadele verdik. Sizler bana kefil oldunuz. Allah hepinizden razı olsun. Gerek Konya gerekse Beyşehir’den bana oy veren ya da vermeyen bütün halkımıza müteşekkirim. " dedi.

 

81 Milyona Hizmet Edeceğim

 

Yokuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü "Bizim anlayışımıza göre siyaset bir hizmet aracıdır. Milletimizden vekâlet istedik ve Konyalımız bize bu vekâleti verdi. Ben artık 2 milyon 200 bin Konyalının vekâletini sırtına almış bir hemşehrinizim. Ben sadece Konya değil bütün ülkemin vekiliyim. Ayrıca ben bir Türk milliyetçiyim. Bir Türk milliyetçisi, milletvekili ise 81 milyon Türk Milletinin vekili demektir. Onların da vekâletini almış demektir. Bu anlayış içerisinde mecliste hizmet edeceğim."

 

İyi Parti Daima Ayrımcılığa Karşı Duracak 

 

İyi Parti olarak ayrımcılığa karşı çıkacaklarını da ifade eden Fahrettin Yokuş "Herkes şundan emin olsun ki; yüce Peygamberimizin dediği gibi ‘Kendin için istemediğini, müslüman kardeşin için istemedikçe, kamil manada iman etmiş olmazsın’ anlayışını taşımaktayız. Hem kendimiz hem de Müslüman kardeşlerimiz için hak, hukuk, adalet isteyeceğiz. Ayrımcılığa her zaman karşı çıkacağız. Gerek Konya’mızda gerek ülkemizin her yerinde hiçbir vatandaşımız kamudan ve belediyelerden hizmet alırken yani devletten hizmet alırken ayrı tutulmayacak. Eğer bunlar devam ederse biz de sessiz kalırsak bizim o mecliste olmamızın hiç bir anlamı yoktur. Ben buradan hepinize söz veriyorum. Türkiye’nin her yerine gücüm yetmeyebilir, ulaşabilmem mümkün olmayabilir. Ancak birinci dereceden vekaletini aldığım Konya’mızda bu vekaleti yerine getireceğim. Beyşehir’de benimle birlikte mücadele etmiş, alın teri dökmüş, bana kefil olmuş, benimle birlikte milletin huzuruna çıkıp, benim adıma milletimizden vekalet istemiş olan, tüm değerli dostlarıma teşekkür ederim. Sizlere layık bir milletvekili olmaya gayret edeceğim. Bu vesile ile hepinize bir kez daha teşekkür ediyor selam ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

İYİ Parti' den Konya Milletvekili olan Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen'de yaşanan çalkantılı süreçten sonra, görevinden İsmail Koncuk ile beraber istifa ederek İYİ Parti'nin yönetim kadrosuna geçmişti.  

 

Memleketi Konya'yı karış karış gezen ve sıkmadık el bırakmayan Yokuş, ilk defa girdiği milletvekili seçimlerinde yüzde 9'a yakın bir oy alarak, İYİ Parti'nin Konya'daki tek milletvekili oldu.

 

Ülkücü kimliği ile bilinen ve Türkiye Kamu-Sen'in kurucularından olan ve uzun süre Kamu-Sen Genel Başkanlığı yapan  Fahrettin Yokuş evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'a hayırlı uğurlu olsun diyor, yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz.