Evleri Yıkılırken Baklava Yediler

BÜYÜKÇEKMECE 11.04.2018 15:33:32 0
Evleri Yıkılırken Baklava Yediler

Kentsel dönüşümde İstanbul’un öncü ilçelerinden Büyükçekmece’de 4 blok daha yıkıldı. Yıkılan bloklarda oturan 35 dairenin sahipleri yıkımı baklava yiyerek izledi.

 

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüme tabii tutulan 4 blok ve 35 bağımsız bölümden oluşan riskli binaların yıkımı gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün iş makinasına çıkarak binaların yıkımının startını bizzat verdi.

 

Büyükçekmece'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında riskli yapıların yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Atatürk Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı’nda, kentsel dönüşüme tabii tutulan 4 blok ve 35 bağımsız bölümden oluşan riskli binaların yıkımı başarıyla gerçekleşti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iş makinasına çıkarak binaların yıkımının startını bizzat verdi. Evleri yıkılan vatandaşlar binalarının yıkımını Başkan Akgün ile birlikte baklava yiyerek izledi. Belediye ekipleri tarafından yapılan yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Başkan Akgün vatandaşları, ilçede devam etmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

 

‘‘Deprem kapıda’’

 

Depremin kapıda olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘‘Büyükçekmece'de depremin ağır hasar alabileceğini bildiğimiz blokları tek tek belirledik ve binaların sahipleri ile görüştük. Kentsel dönüşüm projelerinin uygulanması bakımından bu şekilde yıkımlara devam ediyoruz. Yıkımlarımızı davul zurna ile gerçekleştiriyoruz, vatandaşlarımızla da birlikteyiz burada. Vatandaşlarımıza da elimizden gelen her türlü katkıyı sağlıyoruz. Yeter ki önümüzdeki günlerde olabilecek depremde, vatandaşımızın can kaybı olmasın. Olası deprem kapımızı çaldığı zaman, 7 buçuk büyüklüğündeki o deprem geldiğinde vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak bizim asli görevimizdir. Çekmece olarak kentsel dönüşümde iyi bir noktaya geldik. Bundan sonra ilçemizde çıksa çıksa 100 - 150 tane bina çıkar. Onlar da gittikten sonra biz Büyükçekmece' de huzur içerisindeyiz ve her gün bu hazırlığımız devam ediyor. Dolayısıyla biz Büyükçekmece' de yıkıma devam ediyoruz, çünkü deprem geliyor’’ diye konuştu.

 

 

''Başkanımız çok güzel çalışmalar yapıyor”

 

Büyükçekmece’de belediye vatandaş işbirliğiyle sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarından ilçe halkı da son derece memnun. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sonuna kadar desteklediğini belirten Ali Silitalay isimli vatandaş; ‘‘Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün o kadar güzel çalışmalar yapıyor ki çok memnunum. Özellikle buraya gelmesi bizim için çok güzel. Allah sağlık verirse inşallah Büyükçekmecemiz çok daha güzel olacak’’ ifadelerini kullandı.