Esenyurt`ta Uyuşturucuyla Mücadele İçin Tesis

Türkiye?de ilçe belediyeleri arasında her zaman ilkleri halkın hizmetine sunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gençleri uyuşturucu batağından kurtarmak ve sosyal hayata kazandırma adına yeni bir ilke daha imza atıyor.

YURTTAN 28.02.2017 20:15:19 0
Esenyurt`ta Uyuşturucuyla Mücadele İçin Tesis

Son yıllarda ülkenin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığı konusunda özellikle ilçede yaşayan gençlerin heba olmaması için 2010 yılından bu yana Başkan Necmi Kadıoğlu’nun direktifleri ile Esenyurt Belediyesi uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele ediliyor.

2015 yılında kurulan Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Merkezi uyuşturucu batağının içine düşen gençleri rehabilite ederek sosyal hayata kazandırıyor. Esenyurt Belediyesi’nin bu amaçla yeni projesi olan “Bağımsızlık Köyü” önümüzdeki günlerde hayat bulacak. Bu proje ile uyuşturucuya bulaşmış gençler yeni tesiste rehabilite olduktan sonra temiz bir şekilde yaşamına devam edebilecek.

Toplam 14.000 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan tesis içinde; Toplantı odaları, yemekhane, Görüşme odası, Terapi odası, 120 Kişilik- Konferans salonu, Sergi Alanı, Aktivite Alanı, Kütüphane, Mesleki Atölyeler, Eğitim Sınıfları, Ekilebilir Bahçe, Hayvan Besleme Alanları, Kapalı yüzme havuzu, Açık ve Kapalı Basketbol ile futbol sahaları bulunmaktadır.

Esenyurt Kültür Merkezinde yapılacak olan “Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Dayanışma Programı’nda tedavi sürecini tamamlayan gençler tarafından, Halk Oyunları Gösterisi, Tiyatro, Türk Halk Müziği Koro Dinletisi yapılacaktır.