Esenyurt Hz. Hasan Harakani Camii' nin Temeli Atıldı

Esenyurt Akşemseddin Mahallesi`nde, ihtiyaca cevap vermemesi, yetersizliği nedeniyle yıkılan caminin yerine yenisi inşa ediliyor.

YURTTAN 31.03.2017 17:53:00 0
Esenyurt Hz. Hasan Harakani Camii

Esenyurt Belediyesi, Akşemseddin Mahallesi sakinlerinin ibadetini yaptığı eski camiyi yıkılarak, yeniden yapılacak olan Hz. Hasan Harakani Camii için temel atma töreni düzenlendi. İhtiyaca cevap vermemesi ve güvenlik yetersizliği nedeniyle yıkılan caminin yerine yapılacak olan Hz. Hasan Harakani Camii Temel Atma Töreni’ne AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kadıoğlu “Camiler bizim kimliğimiz”

Törenin selamlama konuşmalarında halka seslenen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, temeli atılan caminin şehir estetiğine uygun olarak inşa edileceğini ifade etti.

Camilerin önemine de değinen Kadıoğlu, “Küçücük bir cami, eski, mimar eli değmemiş bir yapı. Tabi ihtiyaca da cevap veremiyordu. Cemaatimizin arzu ve istekleri bizim de şehir estetiğine bakış açımız nedeniyle bu caminin mutlaka yıkılıp, yeniden yapılması gerekiyordu. Camileri yapmaya devam edeceğiz. Camiler bizim kimliğimizdir. Bunlar çok önemli onun için camiden asla taviz veremiyoruz. Allah bizi minarelerin gölgesinden, camilerden uzak tutmasın” dedi.

İnci “Başkanımıza hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum"

Ardından konuşan ve “Bu camiimiz ilçemizin 90 küsürüncü camiimiz oldu” diyen Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, “ Öncelik başkanımıza hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başkanımız eğitime, ibadethaneye verdiği değeri her zaman gösteriyor. İlçemizde ne ihtiyacımız varsa planlıyor ve yapıyor. Bu camiimizde hayırlara vesile olmasını rabbimden diliyorum” dedi.

Kaynarca “Esenyurt artık çok özel bir ilçe oldu”

Kaymakam İnci’den sonra konuşan Recep, Şaban ve Ramazan aylarımızın ülkemize huzur, barış ve güzellik getirmesini diliyorum ifadelerini kullanan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, “ Esenyurt artık çok özel bir İlçe oldu. Camilerimiz, okullarımız, parklarımız, Kültür Merkezlerimiz ve sayamadığım birçok proje ile İstanbul’un gözde ilçelerinden biri haline geldi. Başkanımıza hizmetlerinden ötürü kutluyorum ve adı güzel olan camiimizin İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından okunan duadan sonra cami inşaatına ilk betonu dökecek olan butona basıldı. Ayrıca Hz. Hasan Harakani Camii’nin temel atma töreni için kurban da kesildi.