ESBİM GÜNDE 150 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

İşveren ile iş arayanı aynı çatı altında buluşturan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), iş başvurusu yapan 150 kişiyi aynı  gün istihdam ediyor.

YURTTAN 24.03.2017 12:40:18 0
ESBİM GÜNDE 150 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

2013 yılında Esenyurt Belediyesi tarafından kurulan ve bugüne kadar binlerce vatandaşın rahat ve güvenilir iş bulmasına vesile olan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), istihdama her geçen gün daha da fazla katkı yapıyor.

İşveren ile iş arayan vatandaşları aynı çatı altında buluşturarak mülakat ve birebir görüşmeye dayalı sistemde iş başvurusu yapan bir vatandaş aynı gün bir kurumsal firmada işbaşı yapma imkânına kavuşuyor.

Çalışacakları yeri gezme imkânı sunuluyor

Elemana ihtiyacı olan firmalar ESBİM’e müracaat ettikten sonra sosyal medya üzerinden vatandaşlara duyuru yapılıyor. Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar ve işveren adına  yetkili kişi ESBİM’in binasında bir araya geliyor. Öncelikle işveren yetkilisi tarafından işin şartları hakkında bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Ardından şartları kabul eden vatandaşlar bire bir olarak özel görüşme odasına alınıyor. Burada mülakata giren ve işe alınmasına onay verilen vatandaşlar ESBİM’e ait otobüslerle aynı gün firmaya giderek çalışacağı ortamı gezip görebiliyor.

“Uygun aday uygun işe gidiyor”

Bugüne kadar binlerce kişiyi bu şekilde iş sahibi yapan ESBİM sorumlusu Suat Kaya bölgede bulunan işyerlerinin yoğun bir şekilde elemana ihtiyacı olduğunu da açıkladı. Bu sistemle uygun adayın uygun işi bulduğunu ifade eden Kaya, “Şu an günde 3 mülakatı 5’e çıkarttık. Çünkü firmaların talep ettiği eleman sayısı bir hayli fazla. 5 bine yakın firma eleman talep ediyor ve biz sıraya koyduk. Firmaları birimimize davet ederek birebir mülakat gerçekleştirerek hem insanımız uygun gördüğü işi kabul edip işe başlıyor. Uygun aday uygun işe gidiyor, uygun eleman isteyen firma da hızlı bir şekilde elemana kavuşuyor” dedi.

Kaya ayrıca eleman ihtiyacı dolayısıyla ESBİM’e başvuran her şirketi bizzat giderek kontrol ettiklerini de belirtti. Gerekli şartları  yerine getirmeyen şirketlere eleman vermediklerini söyleyen konuşmasında Kaya şu ifadelere yer verdi; Kurumsal olmayan firmalara eleman verilmiyor “Genelde kurumsal olmayan, 5 veya 10 kişi çalıştıran bizim uygun görmediğimiz bazı yerler var. Bizzat biz bölge sorumlusu arkadaşlarımızla birlikte firmayı ziyaret ediyoruz. Firmayı ziyaret ettiğimizde insanımızın yaşayamayacağı ya da çalışamayacağı, yemeklerinin lezzetli olmadığı yerlere eleman vermiyoruz. Bununla ilgili bir ön araştırma yapıyoruz. İşçimizin dört kuralı çok önemli bizim için. Sigorta, yemek, servis ve maaşını vermiyorsa biz kesinlikle eleman vermiyoruz” dedi.

İstihdam konusunda çok hızlı işleyen bu sistem işveren tarafından da oldukça beğeniliyor.

Bir tekstil firmasında İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalışan Salih Kaşmer de iş arayan insana en hızlı şekilde belediyenin ulaşabildiğini söyledi. Kaşmer, “Personel bulmanın zor olduğu bu sektörde, onların vasıtasıyla biz personel temin etme noktasında daha hızlı adımlar atıyoruz” dedi. ESBİM aracılığı ile istihdam edilen işçilerden biri olan Sevgi Çiçek kendisi için temiz, disiplinli ve saygı gördüğü bir şirkette çalışma imkanı olduğu için ESBİM’e ve Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür etti. Mülakatın ardından bir tekstil firmasında çalışacağı ortamı görmek için giden vatandaşlarda ESBİM aracılığı ile kavuştukları imkânlar doğrultusunda daha hızlı iş bulabildiklerini söyledi.