Engelsizsiniz Vakfı Yöneticileri Gazetecilerle Biraraya Geldi

Engelsizsiniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcıları basın mensuplarıyla biraraya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 31.07.2018 15:04:48 0
Engelsizsiniz Vakfı Yöneticileri Gazetecilerle Biraraya Geldi

Engelsizsiniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı toplantıyı 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle düzenlediklerini belirtti "Engelli kardeşlerimize yönelik devletimizin vermiş olduğu hizmetlere nasıl katkıda bulunabiliriz, devletimizin omuzundaki bu yükü nasıl hafifletiriz diyerek çıktığımız bu yolda projelerimizi ve çalısmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız engelli kardeşimize bir koli erzak göndermek ya da bayramda kıyafetle sevindirmek değil. Onların sağlıklı kardeşlerimize oranla eğitime daha fazla ihtiyaçları var." dedi.

 

Biz Reklam Peşinde Değiliz

"Bazı kuruluşların yaptığı gibi engelli bir kardeşimize bir sandalye verirken bunu basın ve kameralar karşısında paylaşmak amacında olmadık ve hiç bir zaman da olmayacağız. Çünkü biz reklam peşinde değiliz.

Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece bölgesindeki 50 Rehabilitasyon merkeziyle istişareler halinde oluyor, engelli kardeşlerimize ulaşarak onlara hizmet etmeye çalışıyoruz."

20 yıldır engelli çocuklara hizmet verdiğini  söyleyen EngelsizsinizVakfi'nın kurucu Başkanı Murat Kudret  "Toplum olarak engelli kardeşlerimize acıyan gözlerle bakıyoruz, bu şekilde hareket etmekten vaz geçmeliyiz. Çünkü yapılanlar son derece yanlış. Çocuğa acımakla onu eğitemezsiniz, bu mümkün değil. Vakıf olarak çeşitli projelerimiz var. Bu projeleri Belediye Başkanları ve Kaymakamlarımızla paylaşıyoruz,  bize destek olmaları halinde ortaya güzel şeyler çıkacağına inanıyorum.

 

Çılgın Sedat "Oğlum Siraç'ı Hastaneye Zor Yetiştirdim''

"12.5 yaşinda bir oğlum var oturamıyor, konuşamıyor, yürüyemiyor.Siraç benim hayatim herseyim O benim için bir melek. Bir gün havale geçiren oğlumu hastaneye zor yetiştirdim"

Birçok ambulansın acil hastaları trafikte yaşanan sıkışıklık nedeniyle hastaneye yetiştiremediğini ve bu nedenle birçok hastanın yolda hayatını kaybettiğini dile getirdi. Bu çok önemli konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı dahil birçok makama defalarca dilekçe verdiğini de söyleyen Sedat "bu konuya acilen cozum getirilmeli" dedi.

 

Mahkeme Sonuçlansın O kisiyi İfşa Edeceğim

Eşinin instagram hesabında oğlu Siraç' la ilişkin yapılan çirkin saldırıyla ilgili açmış oldugu davanın sürdüğünü de dile getiren Sedat, "yakında mahkeme sonuçlanacak ve o kişiyi ifsa edeceğim, herkes kim olduğunu öğrenecek. İnsaallah hak ettiği cezayı da alacak" dedi.

 

Faydalı olmak için Vakıftayım

"Ben birçok dernek ve vakiftan kendileriyle hareket etmek ve birlikte çalışmam için teklifler aldım ve bu tekliflerin hepsini geri çevirdim. Ancak Bahattin Baskanın teklifine "hayır" diyemedim. Çünkü araştırdım ve vakfın olumlu ve engelli kardeşlerimize olan faydalı çalışmalarını görünce "evet" dedim. İnsaallah faydalı işlerde yer alırım."