Emekli Öğretmen Remzi Gücü Toprağa Verildi

Emekli öğretmen Remzi Gücü memleketi Edremit`te ebedi yolculuğuna uğurlandı.

22.06.2020 07:05:34 0
Emekli Öğretmen Remzi Gücü Toprağa Verildi

Emekli öğretmen Remzi Gücü tedavi görmekte olduğu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde hayatını kaybetti.

Merhum Remzi Gücü' nün cenazesi önce Burhaniye, daha sonra doğup büyüdüğü Edremit'in Zeytinli Mahallesi' ne getirildi. Öğrencilerinin omuzlarında Zeytinli Mezarlığı’ na getirilen merhum Remzi Gücü cenaze namazı kılınmasının ardından ebedi istirahatgahına uğurlandı.

Remzi Gücü kimdir?

10.9.1942 tarihinde Edremit'e bağlı Zeytinli Beldesi'nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Zeytinli İlkokulu'nda tamamladı Remzi Gücü, daha sonra Edremit Ortaokulu ve Edremit Lisesi'nden mezun oldu. 1962-1963 öğretim yılında Istanbul Üniversitesi' ne girdi ve dört  yıllik eğitim ve öğretimden sonra 1966 yılında Fakülteden pekiyi derece ile mezun oldu.

Fakülte öğrenimi esnasında iki yıllık Eğitim Sertifikası (Ped. Formasyon Belgesi) alıp Lise Öğretmenliği hakkımı kazanmasına rağmen Eğitim Bakanliğı'na yapmış olduğu müracaatından olumlu sonuç alamadı ve tayinini yaptıramadı. Sağlık Bakan m?racaatla o yıl öğretime açılan Malatya Sağlık Koleji'ne, Genel Kültür D Stajyer Öğretmeni ve Müdür Yardımcılığına vekil olarak atandı.  Okulun Müdür Yardımeılığı görevini vekáleten yürütürken sonra stajyerliğinin kalkması ile aynı okulda Müdür Başyardımcılığı görevine asaleten getirildi.

1971 yılında Konya-Beyşehir Alaâddin Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'ne atanan Gücü, 1972 yılında Beyşehir Lisesi'ne Müdür olarak atandı. Burhaniye Lisesi Müdürlüğü'ne atanmak için yaptığı müracaat olumlu karşılanarak 15 Ekim1975 yılında  yeni atandığı görevine başladı, 1985 yılında yeni kurulan Burhaniye İlçe Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Birçok hayırsever işadamıyla temasa geçen Remzi Gücü Burhaniye merkezi ile bağlı köylere, otuz altı okul, tesis ve işletme kazandırdı. 

Öğretmenevi ve birçok Öğretmen lojmanının hizmete girmesi yönünde çalışmalarda da bulunan Remzi Gücü Remzi Gücü ömrünün 35 yıla yakın bir süresini çok sevdiği öğretmenlik görevini sürdürerek tamamladı ve bir çok projeye imza attı.

Merhum Remzi Gücü'nün 1963 yılından beri titizlikle hazırladığı 247 sayfalık "Geçmişten Günümüze Burhaniye Tarihi" adlı  kitabını emekli olduktan sonra yayınladı.

Sayın Gücü' nün ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ailesi, sevenleri ve öğrencilerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.