Eğlenmek Down Sendromlu Çocukların da Hakkı

22.03.2018 01:40:58 0
Eğlenmek Down Sendromlu Çocukların da Hakkı

Samyeli Engelsiz Yaşam 21 Mart Down Sendromu Günü'nde farkındalık yaratmak için Bahçeşehir Kidpoints Parti House’da büyük bir organizasyon düzenledi. Bir çok Down Sendromlu çocuğun bir araya geldiği etkinlikte renkli anlar yaşandı. Aileler ve Gönüllerin yanı sıra etkinlikte yer alan önemli isimlerden biri de Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe oldu. 

 

Esenyurt Belediye Başkanı Down Balo’ya katıldı  

 

Etkinlikte konuşma yapan Alatepe, “Böylesine anlamlı bir organizasyonda bulunmak benim için büyük mutluluk. Bu heyecanı yerinde yaşamak ve bu dünya tatlısı çocuklarla bir araya gelmek paha biçilemez. “ diye konuştu. Down Sendromlu Osman’ın Belediye Başkanı için sergilediği Zeybek oyunu ise büyük alkış aldı.

Her kahraman bir Down Sendromlu çocuk ile hayat buldu 

 

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Engelsiz Siniz Vakfı’nın ortak düzenlediği etkinlikte çocuklar için oyun alanı oluşturuldu, Aileleriyle gelen çocuklar,  müzik ve çeşitli gösterilerle unutamayacakları bir gün geçirdi. Etkinlikte çocukların tümü birer kahramanı canlandırdı. Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlenirken bol bol objektiflere de poz vermeyi ihmal etmedi. 

 

Bahattin Demir; “ Bu çocuklarımızın mutluluğu için her daim görevdeyiz.” 

 

Aileler ve çocuklarla biraya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Engelsiz Siniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir; Samyeli Engelsiz Yaşam ile bu etkinlikte bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha önce de pek çok kez ortak etkinlik yapmıştık. Samyeli Engelsiz Yaşam tamamen gönüllülerden oluşan, duyarlı dostları bir aradan buluşturan bir Engelsiz yaşam hareketidir. Bu etkinliğin her anında büyük emekler var, yüzlerce gönüllümüzün bir fiil imzası bulunuyor diyebiliriz. “dedi. 

 

Ailelere ve down sendromlu çocuklara ulaşmak ve herkesi bir arada buluşturmak istedik. Çünkü bu çocuklar yeryüzünün kanatsız melekleri... Ve diğer çocuklardan hiçbir farkları yok, onlarda koşabiliyor, gülebiliyor, dans edebiliyor. Biz bunu herkese bir kez daha göstermek istedik. Bu eşsiz manzara onların ne kadar dünya tatlısı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. 

 

“Yaklaşık 8.5 Milyon Özel Gereksinimli Birey var” 

 

Demir "Dünya Sağlık Örgütüne göre, ülke nüfusumuzun yaklaşık 29’unu, yani ülkenin onda birinden fazlasını, yaklaşık 8.5 milyonunu özel gereksinim ihtiyacı olan bireyler oluşturmaktadır. Ülkemizde bir ailenin ortalama anne, baba ve iki çocuktan oluştuğunu düşünürsek kaba bir hesap ile ülkemizde yaklaşık 34 milyon kişiyi doğrudan etkileyen bir durum söz konusudur. Fakat hem insanlar hem ailelerin bir çoğu bu konuda yetersiz bilgiye sahip. Daha çok etkinlikler düzenlenmeli ve bu çocukların birer birey olduğunu herkese anlatmalıyız." dedi.

 

"Bu etkinlikte yüzlerce gönüllünün parmak izi var”

 

Demir,  "Bu projenin arkasında ismini sayamadığım yüzlerce gönüllü var. Onların aldığı biletlerle çocuklara bir birinden güzel hediyeler, kıyafetler ve aksesuarlar alındı. Ayrıca bir çok gönüllü fotoğrafçı arkadaş bize destek verdi. Bizi canı gönülden destekleyen tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

 

Etkinlik çocuklara özel hazırlanan fotoların ailelere takdim edilmesiyle sona erdi. Çocukların heyecanı ve mutluluğu ise görülmeye değerdi.