Dünyanın en iyi festivali için son 100 gün

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi (CIOFF) tarafından iki yıl üst üste ‘Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali' olarak gösterilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için son 100 gün.

KÜLTÜR-SANAT 19.04.2016 13:34:17 0
Dünyanın en iyi festivali için son 100 gün

Bu yıl 17`incisi düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 29 Temmuz - 06 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl da çok renkli ve coşkulu Türkiye`nin köklü kültür ve sanat birikimini tüm dünyaya tanıtmak adına önemli bir misyon üstlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`ne her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce kültür sanat elçisi katılıyor. Bu yıl 17`incisi düzenlenecek olan festival kapsamında Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı, Uluslararası Çocuk El Sanatları Atölyesi, sergiler ve halk konserleri gibi birbirinden renkli ve coşkulu etkinlik yer alacak. Sevgi, barış ve kardeşlik mesajı 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarının, 16. festivalinin sona erdiği günün ertesinde başladığını hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivalin sadece bir kültür ve sanat festivali olarak sınırlandırılamayacağını belirterek; "Her yıl festivalimize 60`ın üzerinde ülkeden binbeşyüzün üzerinde sanat elçisi genç katılıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen gençler aynı zamanda Büyükçekmece`den tüm dünyaya sevgi ve barış mesajı veriyorlar.

100 gün sonra dünyaya kapılarını 17`inci kez açacak olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklarımıza hız verdik. 16 yıldır olduğu gibi bu yıl da ülkemizi ve Büyükçekmecemizi tüm dünyaya en güzel şekilde tanıtıp, bir kez daha tarihi Mimarsinan Köprüsü üzerinden bütün dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları vereceğiz" ifadesini kullandı.