Doğan Kasadolu "Mustafa Koç Öldürüldü"

İşadamı Doğan Kasadolu geçtiğimiz günlerde ani kalp krizi nedeniyle vefat eden işadamı Mustafa Koç`un bir tıp faciası ile ölüme götürüldüğünü belirtti.

YURTTAN 3.02.2016 13:19:32 0
Doğan Kasadolu

Mustafa Koç öldürüldü! “Rahmi Koç doktorlara teşekkür edeceğine oğlunun ölümüne neden oldukları için adliyeye gitmeli!”

HÜRHABER / HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

İşadamı Doğan Kasadolu geçtiğimiz günlerde ani kalp krizi nedeniyle vefat eden işadamı Mustafa Koç'un bir tıp faciası ile ölüme götürüldüğünü belirtti. Tıpta ilgili alanların uzman isimlerden ve hukuki danışmanlarından konuyla ilgili bilgi aldığını belirten Kasadolu Koç ailesinin de konuya yanlış baktığını belirtti.

“MUSTAFA KOÇ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR!”

Koç'un kalp hastası olması nedeniyle verilen egzersizlerin ve mide küçültme ameliyatının bir cinayetten farksız olduğunu belirten Kasadolu şunları söyledi: “İki senede 33 kilo veren ve 15 senedir aynı kiloyu muhafaza etmeye devam eden eski bir obez olarak bu ölümü ve ona sebep olanları protesto ediyorum. Kalp ameliyatı geçirmiş bir hastaya verilmemesi gereken spor idmanları ve vücudu tam bir çöküntüye götüren mide küçültme operasyonu sayın Koç'u bile bile öldürmek değil de nedir?”

“RAHMİ KOÇ DOKTORLARA TEŞEKKÜR EDECEĞİNE…”

Kasadolu şöyle devam etti: “Sayın Rahmi Koç rahmetli evladının doktorlarına teşekkür edeceğine bu ölümden birinci derecede sorumlu olan ‘En azından görevlerini özensiz yaparak' ölümüne sebebiyet veren Beykoz Devlet Hastanesi dışındaki kalp, diyet vs. doktorlar ve spor antrenörleri ile alakalı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmalı Alanında uzman isimlerle yaptığım görüşmeler neticesinde aldığım tespitler bu acı kaybın nasıl hatalarla geldiğini ortaya koymaktadır. Sıralayacak olursak; 1- Kalp ameliyatı geçirmiş bir kişiye sayın Koç'a yaptırıldığı türden spor idmanları yaptırmak tıbben yanlış. Örneğin koşu bandı kesinlikle yasak. Yürümek, yüzmek gibi fizyolojik egzersizler tavsiye edilir. 2- Mide küçültme ameliyatlarının çok ciddi yan etkileri var. Bu operasyon vücut direncini çökerten, sayısız enfeksiyon ve travmaları tetikleyen, strese karşı vücudu zayıf hale getiren bir uygulama. Ancak çaresiz kalınan durumlarda uygulanması gereken bu operasyon ülkemizde bir perhiz gibi kolayca ve yaygınca kilo verme amaçlı kullanılıyor ne yazık ki… Halbuki 4 ayda 40 kilo gibi vücut dengesini alt üst eden bir facianın adıdır mide küçültme operasyonu. Bunlar alt alta geldiği zaman sayın Mustafa Koç'u takip eden doktorların yargı önüne çıkmaları gerekiyor. Bu hadise örtbas edilemez. Hem büyük bir kaybın sorumluluğunu içeriyor hem de topluma ciddi bir kötü örnek olarak tarihe geçiyor. Bunu bu toplumun bilmesi, mide küçültme ve kalp ameliyatı sonrasındaki spor tavsiyelerine son verilmesi gerekiyor.

KAYNAK 

http://www.hurhaber.com/dogan-kasadolu-mustafa-koc-olduruldu-haberi-54452.html