Desteğiniz İçin Teşekkürler Büyükçekmece

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; ?Güvence Bedeli? adı altında faturalara yansıtılan ücretlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

BÜYÜKÇEKMECE 7.08.2018 19:47:37 0
Desteğiniz İçin Teşekkürler Büyükçekmece

Başkan Sevgi Emanet; "Bu aylarda derneğimize başvuran tüketicilerin şikayetleri üzerine gördük ki ; Elektrik Dağıtım Firması tarafından Eski abonelere “Güvence Bedeli” adı altında fahiş tutarlarda faturalar yansıtılmış. Güvence Bedeli ;elektrik şirketleri tarafından tüketicinin borcunu ödememe riskine karşı ,abonelik sırasında teminat olarak alınan bir ücrettir.Ve sözleşme iptal edildiğinde bu ücret aboneye geri ödenir." dedi.

 

DERNEK OLARAK BU YANLIŞA KAYITSIZ KALMADIK…!

Dernek olarak bizlere başvuruda bulunan yüzlerce tüketicimizin bu mağduriyetine kayıtsız kalmadık. Hiç bir şekilde abonelere ibraz edilmeden fahiş tutarlarda hesaplardan çekilen ücretler, faturalara yansıyan bedeller üzerine tüketicilerimiz haklı olarak yirmi-yirmi beş yıldır abonesi olduğumuz kuruma güven veremedik mi? diye isyan etmişlerdi.

 

TEŞEKKÜRLER BÜYÜKÇEKMECE…!

2018 yılı Haziran ayında Derneğimiz olarak bu konuyla alakalı haber yapıp, tüketicilerimizi bizimle birlikte hareket etmeye, itiraz haklarını kullanmak üzere dilekçe vermeye derneğimize ve Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmak üzere davet ettik.Çağrımıza kulak verip yasal haklarını arayan Büyükçekmece Halkına Teşekkür ederim.Haberimizin ardından ve de Tüketicilerimizle birlikte atmış olduğumuz adımların ve dilekçelerin akabinde ; Büyükçekmece Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetinin tüketicilerden gelen şikayet dilekçelerini kabul ederek; “fatura bedelinin tüketiciye ödenmesine veya iptaline “ kararları üzerine CK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ ANONİM ŞİRKETİ tarafından o ücretler geri ödenip,iptal edilerek büyük yanlışlıktan geri dönüldü.

 

Dernek Başkanı Sevgi Emanet; “Hakem Heyetinden aldıkları kararlarla ya da bu kesilen ücretlerin geri ödemesini alıp derneğimize teşekkür etmeye gelen tüketicilerimize biz de derneğimize verdikleri destekten dolayı buradan teşekkürlerimizi sunmayı bir borç bildik “ diyerek sözlerine son verdi.