Daha Temiz Bir Beylikdüzü, Daha Temiz Bir Dünya

Beylikdüzü Belediyesi ?Her Atık Çöp Değildir? sloganından hareketle ilçede atıkların doğaya zarar vermesine izin vermiyor. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ?Hane Halkı Bilgilendirme? faaliyetleri kapsam

BEYLİKDÜZÜ 8.07.2018 00:15:03 0
Daha Temiz Bir Beylikdüzü, Daha Temiz Bir Dünya

Beylikdüzü Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre bilinciyle gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir ortam bırakmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda; geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak, kaynağında ayrıştırmanın önemini anlatmak, geri dönüşümün çevreye ve ülke ekonomisine katkısını anlatmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl “Hane Halkı Bilgilendirme” faaliyeti düzenleniyor.

 

“Her Atık Çöp Değildir”

Bu faaliyet kapsamında 10 bin haneye ulaşmayı hedefleyen müdürlük, “Her Atık Çöp Değildir” sloganından yola çıkarak vatandaşlara; ambalaj atığının evlerde ayrıştırılarak toplamanın önemi, atık pillerin çöplere değil atık pil toplama kutularına atılması gerektiği,  atık yağların geri dönüşümünün yapıldığı ve asla lavaboya dökülmemesi gerektiği gibi önemli bilgiler aktarılıyor. İlçe halkına ayrıca, hanelerde toplanan minimum 5 litre kadar olan atık yağların her hafta Salı ve Perşembe, elektronik atıkların Çarşamba günleri ve diğer tüm atıkların ise belediyenin çağrı merkezinden bilgi alınarak yetkililer tarafından toplandığı bilgisi veriliyor.

 

Amaç daha temiz bir Beylikdüzü

Beylikdüzü’nde atıkların doğaya zarar vermemesi konusunda oldukça hassas ve bilinçli davrandıklarını söyleyen Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel, “Bu projedeki ilk hedefimiz, vatandaşlarımızı çevre koruma konusunda bilinçlendirip bilgilendirerek gelecek nesillerde çevreye duyarlı  çocuklar yetiştirmek. 2017 yılı içerisinde Müdürlüğümüz; 237 ton bitkisel atık yağ, 197 bin 12 ton atık madeni yağ, 3 bin 07 ton atık elektrik ve elektronik ev eşyası, 14 bin 40 ton ömrünü tamamlamış lastik, 2 bin 35 ton atık pil ve 14 bin 232 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırdı ve doğaya karışmasını engelledi. İlçe genelinde yapılan günlük toplama işlemleri sonucunda ise toplamda 103 bin 310 ton evsel atık ise İBB katı atık aktarma istasyonlarına nakledildi. 2018 yılında da daha temiz bir Beylikdüzü ve dünya için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.