Cumhuriyet' in 96 ncı yıldönümüne anlamlı sergi

Büyükçekmece Belediyesi, Cumhuriyet' in kuruluşunun 96 ncı yıldönümü anısına anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı.

BÜYÜKÇEKMECE 26.10.2019 21:29:00 0
Cumhuriyet

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Güzel Sanatlar Eğitmenleri tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Sergisi” Cumhuriyet sevdalıları tarafından yoğun ilgi gördü.

Halk Akademisi Güzel Sanatlar Eğitmenlerinin tuvallerine yansıyan birbirinden yaratıcı ve sanatsal çalışmalar belediye hizmet binası meydanında sergilendi.

“Cumhuriyeti yaşatma zorunluluğumuz var”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen sergi açılışını gerçekleştiren Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan şu şekilde konuştu: “Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılı vesilesiyle açılan bu sergi, grafik sanatçılarımızın ve bu alanda emek veren tüm arkadaşlarımızın emeğiyle gerçekleşti. Cumhuriyeti anlamlı bir şekilde resmediyoruz ama tabii ki görevimiz sadece bundan ibaret değil. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Cumhuriyet fazilettir’ Öyleyse bu fazileti yaşatmak her Türk ferdinin ana görevidir. Ben şöyle düşünüyorum; Gençliğe Hitabeyi yazdığı yıldan bu yana içimizden hangimiz Gençliğe Hitabeyi kendimiz için yazılmadığını düşünebiliriz? Ben gençliğimden bu yana edindiğim alışkanlıkları yani Cumhuriyetin faziletini ve kazanımlarını gençlere aktarmakla yükümlü hissediyorum kendimi. Çocuk veya genç bu ülkeyi seven ve onu iyi anlayan, Atatürk’ün ilkelerini özümseyen gençler ancak bunu koruyabilip sorumluluk duyabilirler. Demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, laiklik ve Atatürk’ün ilkeleri var. Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği Cumhuriyeti ve onun yaşadıklarını ülkemizin tarihi olarak özümseyip koruyalım. Cumhuriyeti yaşatma zorunluluğumuz var. Cumhuriyet için herkese kolaylıklar diliyorum.”