Cumhuriyet Balosu' na Erol Evgin damgası

Büyükçekmece' de Cumhuriyet Bayramı' nın 94' ncü yılı, düzenlenen Cumhuriyet Balosuyla kutlandı.

BÜYÜKÇEKMECE 30.10.2017 09:00:00 0
Cumhuriyet Balosu

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Balosu Büyükçekmece Kaya Hotel’de gerçekleşti. Balo’da konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşatılacağını belirterek; “Bugün sahip olduğumuz her ne varsa bunu Cumhuriyete borçluyuz” diye konuştu.

 

Başkan Akgün, konukların kapıda karşıladı

Balo’da ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konukları kapıda karşılayarak tek tek ilgilendi. Büyükçekmece Belediyesi geleneksel Cumhuriyet Balosu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Özgen Paşa, Cumhuriyet’e giden süreci anlattı

Cumhuriyet Balosu, Harp Akademileri Eski Komutanı Orgeneral Necati Özgen’in Atatürk’ün Hayatı konulu söyleşisi ve Cumhuriyetin 94’üncü yıl pastasının kesimiyle devam etti. Pasta kesiminin ardından Erol Evgin, Büyükçekmece Belediyesi Konservatuarı Çocuk Korosu eşliğinde sahneye çıktı. Evgin Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyleyerek vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Evgin’in şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet’in yeni yaşını kutladı.

“Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum’’
 

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duymuş olduğu minneti ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu akşam Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel Cumhuriyet Balosu’ndayız. Cumhuriyetimizi coşkuyla kutluyoruz. Şu an Orgeneral Necati Özgen Paşa Atatürk ve Cumhuriyeti anlatıyor. Birazdan Erol Evgin yine Cumhuriyet konulu sahnesini alacak, güzel bir konser verecek. Bu bizim halkımızın her yıl dört gözle beklediği bir kutlama gecesidir. Cumhuriyeti bize emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı duyuyoruz. Onlar Cumhuriyeti kurdular, bize emanet ettiler. Biz de Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız. Çünkü bugün sahip olduğumuz her ne varsa bunu Cumhuriyete borçluyuz. Bir kez daha Türk ulusumuzun Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum, daha nice güzel bayramlar kutlamak dileğiyle’’ ifadelerini kullandı.