Çocuk Gelinler Resim Sergisi B.Çekmece`de Açıldı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Renklerinden çalınan düşler - Çocuk gelinler" resim sergisi törenle açıldı

KÜLTÜR-SANAT 15.04.2016 14:57:47 0
Çocuk Gelinler Resim Sergisi B.Çekmece`de Açıldı

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Çevre Mühendisi Başak Sancar ressamlarla birlikte kurdela kesti.

 

Kurdela kesiminden önce bir konuşma yapan Ressam Kasım Adıgüzel, gerek ülkemizde gerekse dünyanın muhtelif yerlerinde çocukların küçük yaşta evlendirilmesinin çok büyük bir hata olduğunu vurgulamak amacıyla birarada olduklarını ifade etti.

 

Politikanın ve politikacıların geçmişte olduğu gibi günümüzde de yetersiz kaldığı konularda devreye sanat ve sanatçının girdiğini ve çözüm aradığını söyleyen Kasım Adıgüzel konuşmasına şöyle devam etti" Bizleri derinden yaralayan çocuk istismarı gibi insanlık ayıbının son bulmasını temenni ediyoruz. Bu konuda çaba içinde olanlara başarılar diliyorum. Böylesine anlamlı bulduğumuz organizasyon için Büyükçekmece Belediye Başkanı sayın Dr.Hasan Akgün'e ve Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu'na ve emek veren ressam arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ederim" 

 

RESSAM ZEHRA ÇİRİŞ'E İLGİ YOĞUNDU

Yurtiçi ve yurtdışında birçok kişisel ve karma sergilerde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan ve Gebze'de kendi adına kurmuş olduğu Sanat Atölyesi'nde resim sanatına ilgi duyanları yetiştiren Ressam Zehra Çiriş sergide kendisine gösterilen yoğun ilgiden oldukça mutlu görünüyordu. Çiriş sanatçı dostlarıyla sohbet etti bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

RESSAMLARA PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Çevre il ve ilçelerden gelen 60 kadar ressama serginin oluşmasında katkıda bulundukları için törenle plaket takdimi yapıldı.

Sergi 24 Nisan 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

Sergi ile ilgili diğer fotoğrafları sitemiz foto galeri bölümünde görebilirsiniz.