CHP Beylikdüzü " Kul Hakkı Yiyorsunuz"

Beylikdüzü Belediyesi 2013 Yılı Bütçesinde yer alan abartılmış rakamları, yıllara göre karşılaştırarak Meclise sunan CHP Grubu, bütçenin seçim için hazırlandığını işaret ederek red oyu kullandı.

BEYLİKDÜZÜ 19.10.2012 00:43:00 0
CHP Beylikdüzü

Beylikdüzü Belediyesi 2013 Yılı Performans Programı ve bütçesinin görüşüldüğü Ekim ayı 2.Meclis toplantısında, 174. 950. 600,00 TL olarak Meclise getirilen 2013 yılı tahmini bütçesi AKP ve MHP Grubu'nun evet oyuyla kabul edildi.

 

Mecliste, CHP Grubu adına söz alan Meclis üyesi Ömer Şatır, performans programı ve bütçede yer alan abartılmış rakamlara dikkat çekti. Şatır; Yeşilvadi, Kent Meydanı, Yatlimanı, Deniz otobüsü ve Sahil Düzenleme projelerinin, bir önceki performans programında 2012 yılında tamamlanacağının belirtildiğini hatırlattı. Şatır'ın, aynı maddelerin 2013 yılı performans programında yer almadığını belirtmesi sonrası söz alan CHP Grup Sözcüsü Kader Göllü, "Bu maddeler hayali bir proje miydi, Hayaller gerçekleşmediği için mi yok, yoksa hayal olarak kaldığı için mi?" sorusunu yöneltti.

 

BEYLİKDÜZÜ'NÜN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA GİRECEK

Belediyenin 2009 yılında 70.000.000 TL olan borcunun, 2012 yılında 117.000.000 TL ye ulaştığına dikkat çeken CHP'li Şatır, "Damlaya damlaya göl olur da, borçlana borçlana ne olur. Beylikdüzü perişan olur. Geleceği ipotek altına alınmış olur . Beylikdüzü bu yükün altında hamal olur. İsraf olmasa hizmet de artar. 4 sene geçti elle tutulur hiçbir şey yapmadınız" şeklinde sert ifadeler kullandı

.

KUL HAKKI YİYORSUNUZ

Halkın zararına olan hiçbir şeye "evet" demeyeceklerinin bir kez daha altını çizen CHP Meclis üyesi Mülayim Demirtaş ise, "Festivallere, iftar yemeklerine, çorba evlerine harcanan paraların bağışlarla karşılandığını, belediyeden bir ödeme olmadığını söylüyorsunuz. O zaman bu borç neden artıyor? Başka yerde mi kullanıyorsunuz?" şeklinde sorgulamalarda bulundu ve "Ben bütçeye girmeyen paraları söylüyorum. Kul hakkı yiyorsunuz" diyerek sert bir tavır sergiledi. 15 önergenin de karara bağlandığı Meclis toplantısı,  5 Kasım 2012 Pazartesi günü Saat 12:00.de gerçekleşmek üzere sona erdi.  


Anahtar Kelimeler: Beylikdüzü Hakkı Yiyorsunuz"