Büyükçekmeceliler İsrail`e Ateş Püskürdü

İsrail`in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliam, Büyükçekmeceliler tarafından protesto edildi.

BÜYÜKÇEKMECE 16.05.2018 04:11:06 0
Büyükçekmeceliler İsrail`e Ateş Püskürdü

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik İsrail'in gerçekleştirdiği katliam, bütün yurtta olduğu gibi Büyükçekmece'de de protesto edildi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar İsrail'i lanetlediler.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Başkan Akgün, bir konuşma yaptı; Büyükçekmece halkı, Siyasi Partiler, Muhtarlar, Belediye Meclisi ve STK adına hazırlanan basın açıklamasını okudu.

 

Akgün "hiçbir suçun hiçbir günahı karşılıksız kalmayacağını hepimiz biliyoruz.Bu gidişle Israil'in başına gelebilecekleri hepimiz tahmin edebiliriz." dedi.

Akgün okuduğu basın bildirisinde " Filistin tüm İslam ve insanlık aleminin kanayan yarası. Filistin yüreğinde insan sevgisi taşıyanların ortak acısı. Bugün Kudüs’te yaşananlar emperyalizmin ve siyonizmin Ortadoğu’daki oyunlarının sadece bir parçasıdır. Özgürlük ve bağımsızlık yolunda yıllardır canları ile mücadele eden Filistin halkı onbinlerce şehit vermesine rağmen hala İsrail’in uyguladığı devlet terörüne maruz kalmaktadırlar. Çocuk, kadın,yaşlı demeden bombalarla katledilen Filistin halkı ne kadar acıdır ki İslam aleminden de gerekli desteği bulamamaktadır. Tarih boyunca en fazla Türkler tarafından korunan, kollanan Müslüman Filistin halkına tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. İsrail Devletine ve İsrail halkına sesleniyoruz. İspanya’dan Yahudiler sürülürken gidecek bir yer, bir yurt bulamazken nasıl sizlere Osmanlı kucak açmış binlerce Yahudi’yi bağrına basmış ise bugünde yine sizin başınıza böyle bir olay gelse unutmayın ki bu yüze ve asil millet size sahip çıkacaktır. Aynen Hitler tüm Yahudileri katlederken Türkiye'ye sığınan Yahudileri bağrımıza bastığımız gibi... Bugün dünya hitlerin ya da İspanyolların Yahudilere yaptığı mezalime karşı çıktığı gibi İsrail’in Filistin halkına yaptığı mezalime de karşı çıkmalıdır. Aksi taktirde özgür dünyanın insanlık üzerinde yaptığı ayrım demokrasiye ve insan haklarına olan inancından şüphe eder duruma düşer olacağız. 

 
Biliyoruz ki tüm mağdur milletlerin özellikle zulüm ve baskı altındaki İslam coğrafyasının umudu Türkiye’dir. Türklerdir. 
 
Biz Büyükçekmece ailesi olarak her siyasi görüşün temsilcileri ile yek vücut şekilde bu meydandan haykırıyoruz. ’KUDÜS BİZİM KUTSAL DAVAMIZDIR' 
 
Şairin dediği gibi Filistin halkı ’öz yurdunda garip, öz vatanında parya' kalmaya devam etmeyecektir. 
 
Dünyadaki vicdan sahibi tüm milletler ile İslam alemi kan ağlayan, katledilen Filistin halkının yanında olacaktır. 
 
Eli kanlı İsrail devletine ve onu destekleyen emperyalizmin temsilcilerine sesleniyoruz. Sizin yaptığınız bu katliamın, bu zulmün Hitlerin Yahudilere yaptığı katliamdan hiçbir farkı yoktur. 
 
YAŞASIN MAZLUM FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASI, YAŞASIN FİLİSTİN VE KUDÜS. "