Büyükçekmece`de kadınlar Sevgi ve Hoşgörü için Yürüdü

Sinanoba Atatürk Parkı`nda bir araya gelen Büyükçekmeceli kadınlar, Sevgi ve Hoşgörü yürüyüşü yaptı

BÜYÜKÇEKMECE 1.06.2016 14:00:06 0
Büyükçekmece`de kadınlar  Sevgi ve Hoşgörü  için Yürüdü

Büyükçekmece Belediyesi Spor Müdürlüğü bünyesinde kurulan Spor Akademisi, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün önerisiyle Büyükçekmece Belediye Meclisi kararı ile 2016 yılının "Sevgi ve Hoşgörü Yılı" olarak ilan edilmesi üzerine harekete geçerek özel bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında Sinanoba Atatürk Parkı`nda bir araya gelen Büyükçekmeceliler, Sevgi ve Hoşgörü yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Katılım Çok Yoğundu

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel ve Spor Akademisi antrenörlerinin de katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Kordonboyu, Sinanoba ve Tepekent`te düzenlenen sabah yürüyüşlerine katılan hanımların da yer aldığı "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü" Sinanoba Barış Manço Parkı Tenis Kortları önünde başladı. Yapımı devam eden Atatürk Parkı`nı da içine alan parkurda 1 saat boyunca devam eden yürüyüş sırasında sevgi ve hoşgörü mesajları verildi. 

Spor Hayatının Her Alanına Yayılıyor

Yürüyüş sırasında katılımcılara eşlik eden Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi antrenörleri başlangıç noktasında ısınma hareketleri, bitiş noktasında ise areobik ve gevşeme hareketleri ile yönlendirmeler yaparak etkinliğe destek oldular. Sevgi ve hoşgörünün spor ile birleştiği etkinlikte Büyükçekmece Belediyesi`nin sporu hayatın her alanına yaymak için yürüttüğü çalışmalara vurgu yapıldı.

"Sporda da öncü kent olacağız"

Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü katılımcılarına bir mesaj gönderen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İçinde bulunduğumuz coğrafya son yıllarda birçok üzücü olayın merkezi konumunda. Bu olayların son bulması, akan kanın durması, insanların sevgi, barış ve hoşgörü ortamında yaşamaları umuduyla 2016 yılını "Sevgi ve Hoşgörü Yılı" olarak ilan ettik. Büyükçekmece Ailemin sevgi ve hoşgörü anlamında ne kadar duyarlı olduğunu biliyorum. Bizler de aynı sevgi ve hoşgörü ile sizlere katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu noktada ilk adımı Muratçeşme Spor Merkezi ile attık. Devamı da gelecek, sizlerin desteği ve katkıları ile Büyükçekmece`nin her alanda olduğu gibi sporda da öncü kent olması için yeni projeler üreteceğiz" dedi.