Büyükçekmece`de pedallar "Cumhuriyet" için çevrildi

Büyükçekmeceli bisiklet sürücüleri "Cumhuriyet Bisiklet Turu" atarak, "Cumhuriyete sahip çıkacağız" mesajı verdiler.

BÜYÜKÇEKMECE 31.10.2016 14:41:06 0
Büyükçekmece`de pedallar

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Bisiklet Kulübü ortaklığıyla gerçekleşen "Pedallar Cumhuriyet İçin Çevriliyor" etkinliğine katılım çok yoğun oldu.

"Hepinize teşekkür ediyorum"

Cumhuriyet Bisiklet Turu`na katılan Büyükçekmecelilere teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Öncelikle bu Cumhuriyeti bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Bugün pedallarınızı Cumhuriyet için çevireceksiniz. Cumhuriyete sahip çıktığımızı göstermek için çevireceksiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Bisiklet sürücülerine müjde Büyükçekmeceli bisiklet sürücülerine müjdeli haberler de veren Başkan Akgün, şöyle konuştu: "Sizlere güzel haberlerim var. Mimarsinan Bababurnu`ndan başlayarak Gürpınar burnuna kadar 15.5 kilometrelik bisiklet yolunun tamamı E-5 üzerindeki köprüler bittikten sonra tamamlanmış olacak. Yani, Büyükçekmece Kordonboyu`nda 1.5 kilometrelik bisiklet yolunuz Avrupa standartlarında şu anda hazır durumda. 800 metrelik kısmını ise önümüzdeki yılbaşından itibaren bitireceğiz. Gürpınar`dan çıktığınız zaman E-5 in yan yolundan devam ederek Gazi Mustafa Kemal bulvarından Çarmıklı caddesine girip oradan Güzelce, Kumburgaz, Kamiloba ve Selimpaşa sınırına kadar müstakil bisiklet yolunu tamamlamış olacağız. Bunu yaptığımız zaman Büyükçekmece sınırları içerisinde 36 kilometre bisiklet yolu olacak. Bir başka çalışmamız daha şu anda devam ediyor. Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi önünden Karaağaç köyüne kadar giden 11 kilometrelik bir offroad bisiklet yolu yapıyoruz. Bisiklet sporunu çok seven bir vatandaş olarak seneye sizlerle birlikte uzun bir bisiklet parkuruna kavuşacağız.

7`den 70`e her yaş grubundan bisiklet sürücüsünün katıldığı etkinlik Mimaroba Atatürk anıtı önünden başlayarak Büyükçekmece Cumhuriyet Anıtı`nda son buldu.