Büyükçekmece`de herkesin dikili bir ağacı olacak!

Yeşile ve çevreye olan duyarlılığıyla Büyükçekmece`yi Türkiye`nin ve İstanbul`un en yeşil ilçeleri arasına sokan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, daha yeşil bir Büyükçekmece için örnek bir projeye imza attı.

BÜYÜKÇEKMECE 23.03.2016 16:22:57 0
Büyükçekmece`de herkesin dikili bir ağacı olacak!

Yeşile ve çevreye olan duyarlılığıyla Büyükçekmece`yi Türkiye`nin ve İstanbul`un en yeşil ilçeleri arasında olmasını sağlayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, daha yeşil bir Büyükçekmece için örnek bir projeye imza attı.

"Daha Yeşil Büyükçekmece İçin Benim de Bir Ağacım Var"

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında "Daha Yeşil Büyükçekmece İçin Benim de Bir Ağacım Var" sloganıyla yeni projesini hayata geçiriyor. Mimarsinan Sahil Yolu Projesi ve 255 bin metrekarelik Türkiye`nin en büyük mahalle parkı olan Büyük Atatürk Parkı ile yeşil alan miktarını genişleten Büyükçekmece Belediyesi, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ağaç dikme şöleni gerçekleştirecek.

Şölen havasında gerçekleşecek

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün katılımıyla 28 Mart Pazartesi günü saat 11:00`de Sinanoba Mahallesi, Ünlüsoy Caddesi, Demirkapı Sokak sahilinde gerçekleştirilecek olan ağaç dikme etkinliği adeta bir şölen havasına dönüşecek. "Daha Yeşil Büyükçekmece İçin Benim de Bir Ağacım Var" sloganıyla düzenlenen ağaç dikme etkinliği çerçevesinde ilçe geneline fıstık çamı, mabet ağacı, süs eriği, sığla ağacı, oya ağacı, erguvan, akçaağaç, mavi sedir, tesbih ağacı, ters ardıç, kurtbağrı ve ters mavi sedir gibi ağaçların yer alacağı onbinlerce yeni ağaç dikilecek.

"Büyükçekmece Ailemi bekliyorum"

Büyükçekmece`nin 505 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye`nin en yeşil ilçeleri arasında ilk sıralarda olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Çocuklarımıza daha yeşil bir Büyükçekmece bırakmak için ağaçlandırma çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında da örnek sayılabilecek bir projeyi hayata geçiriyor. Büyük Büyükçekmece ailemi, 28 Mart Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz ağaç dikme törenine bekliyoruz. Etkinliğimize katılan herkes ağaç dikebilecek ve Büyükçekmece`de artık herkesin bir dikili ağacı olacak" ifadesini kullandı.