Büyükçekmece`de hat üzerine varak sergisi

Büyükçekmece Belediyesi, Birsen Kotoğlu'nun "Hat Üzerine Varak" sergisine ev sahipliği yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 18.01.2017 13:55:39 0
Büyükçekmece`de hat üzerine varak sergisi

Bazı eserlerinde saswarovski taş kullanan sergilenen eserlerin yaratıcısı Birsen Kotoğlu’nun eserleri Büyükçekmeceli sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

“Emek ve sabır isteyen bir sanat dalı”

Açılışta konuşan Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Şahin, şunları söyledi: ``Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün program yoğunluğundan dolayı serginin açılışına katılamadı ama sizlere sevgi ve saygılarını gönderdi. Büyük emek ve sabır isteyen bir sanat dalı. Böyle eserlerin vatandaşlara sunulması oldukça önemli. Geleneksel sanatlarımızın modernize edilerek genç kuşaklara tanıtılması ve aktarılması amacına hizmet eden sanatçımız Birsen Kotoğlu hanımefendiye emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Sanatsız bir günümüzün geçmemesi dileğiyle.``

Katılım yoğun oldu

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri Ahmet Şahin, Haluk Helvacıoğlu, Selda Gidiş Uzkan, İbrahim Işık, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışın ardından tüm sanatseverler sergilenen eserleri tek tek inceledi. İbrahim Çallı Sanat Galerisi`nde gerçekleşen sergi bir hafta boyunca gezilebilecek.