Büyükçekmece Kütüphanesi Fark Yaratıyor

Büyükçekmece Belediyesi`nin Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi, rahat çalışma ortamı ve sahip olduğu kitap, dergi, dijital arşiv donanımıyla fark yaratıyor.

BÜYÜKÇEKMECE 10.12.2015 12:15:14 0
Büyükçekmece Kütüphanesi Fark Yaratıyor

Büyükçekmece Belediyesi`nin Atatürk Kültür Merkezi kompleksinde yer alan Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi, sürekli olarak kendisini yenileyerek öğrencilere ve bölge halkına en iyi hizmeti veriyor.

30 Bin Kitap, 7 Bin Üye

Bünyesinde 30 bini aşkın kitap bulunduran kütüphane, 7 bin üyesiyle İstanbul`un en önemli kütüphaneleri arasında yer alıyor. Sosyal etkinlere de ağırlık veren kütüphane ayda bir kez ünlü yazar ve şairlerin, söyleşi ve imza günlerine de ev sahipliği yapıyor. Kütüphanede dileyenler, kitapların yanı sıra ücretsiz internet hizmetinden de faydalanabiliyor. Kütüphane, ihtiyacı olan okul, askeri birlikler, cezaevi, dernek ve köylerin yanı sıra Büyükçekmece Belediyesi`nin hayata geçirdiği 17 kıraathanede ki okuma köşelerine de kitaplar bağışlıyor.

Gültekin`in şiir dinletisi

Kendiside iyi bir kitap okuru olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de sık sık kütüphaneyi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi bu yılın son etkinliğinde ise, 26 Aralık 2015 Cumartesi günü gerçekleşecek olan şair D. Ali Gültekin`in şiir dinletisi olacak. Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi pazar günü hariç her gün 08.30-17.30 arasında Büyükçekmece halkının hizmetinde.