Büyükçekmece Belediyesi`nden örnek uygulama

Büyükçekmece Belediyesi, yaz mevsimin sıcak günlerinde sokak hayvanları için hayati önem taşıyan su ihtiyaçlarını karşılamak adına örnek bir uygulamaya daha imza attı.

BÜYÜKÇEKMECE 9.08.2016 19:26:32 0
Büyükçekmece Belediyesi`nden örnek uygulama

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatıyla hayata geçirilen yeni projede sokak hayvanları için ilçe geneline otomatik ve manuel su istasyonları kuruluyor.

Otomatik Su İstasyonu

Yaz mevsimin sıcak günlerinde sokak hayvanları için hayati önem taşıyan su ihtiyacını karşılamak üzere Büyükçekmece`nin her bölgesine yerleştirilen Otomatik Su İstasyonları`na hayvanlar yoğun ilgi gösterirken, hayvan sever vatandaşlarda bu durumdan son derece memnun. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece`de sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere yeni Otomatik Su İstasyon`ları kurmayı sürdürüyor.

"Daha öncede mama istasyonları kuruldu"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, daha önce de sokak hayvanları için ilçe geneline otomatik mama istasyonları kurulduğunu belirterek; "İlçemiz sınırlarında yaşayan sokak hayvanlarına ilçe halkımız ellerinden geldiğince yardımcı oluyor. Yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Biz de Büyükçekmece Belediyesi olarak sokaktaki hayvanlarımızın da sağlığı, güvenliği ve beslenmesi konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Özellikle yaz mevsimin en sıcak günlerinde susuz kalmamaları için ilçe geneline Otomatik Su İstasyon`ları kuruyoruz" ifadesini kullandı.