Büyükçekmece Belediyesi, susuzluk tehdidine karşı bilinçlendirdi

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, "22 Mart Dünya Su Günü" kapsamında öğrencile4r için bir dizi etkinlik düzenledi.

BÜYÜKÇEKMECE 23.03.2017 15:53:22 0
Büyükçekmece Belediyesi, susuzluk tehdidine karşı bilinçlendirdi
Dünyanın giderek artan temiz su sorununa çözüm üretmek, içebilir su kaynaklarını korumak ve çoğaltma yollarını gündeme getiren 22 Mart Dünya Su Günü’nün anlam ve öneminin anlatıldığı organizasyon Büyükçekmece Batı Kent Koleji konferans salonunda düzenlendi.

Suyun önemi anlatıldı

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çağlayan Gürsel, Dünya Su Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gürsel, küresel ısınma, kuraklık ve bilinçsiz kullanılan su kaynaklarının gittikçe azaldığına dikkat çekerek öğrencileri suyu bilinçli kullanmaları konusunda uyardı. Konuşmanın ardından öğrencilere suyun önemini anlatan bir belgesel film izlettirildi. Etkinliğin son bölümünde ise, Rüya Anaokulları öğrencileri suyun yaşam için önemini vurgulayan gösteriler yaptı. Ayrıca etkinlik kapsamında Büyükçekmece Belediyesi`nin hazırlamış olduğu kitaplar ve broşürler de öğrencilere dağıtıldı.

Etkinlik ikinci günde devam etti

Programa çevre okullardan da katılım olurken, Büyükçekmece Belediyesi Belediye Meclis üyeleri Ahmet Küçük, Seher İlhan Yıldız ve Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri katıldı. Büyükçekmece Belediyesi’nin Dünya Su Günü etkinliği bir gün sonra da Mektebim Okulları’nda devam etti.