Büyükçekmece Belediyesi, deprem gerçeğini unutmuyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, olası bir deprem sonrasında halkın toplanma bölgeleri olarak 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildiğini açıkladı.

BÜYÜKÇEKMECE 23.12.2016 11:09:20 0
Büyükçekmece Belediyesi, deprem gerçeğini unutmuyor!

Türkiye, “Yüz yılın felaketi” olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde en karanlık günlerinden birini yaşadı.

Yaşanan felaketinin ardından deprem gerçeğini göz ardı etmeyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, olası bir depreme hazırlıksız yakalanmamak için tedbiri elden bırakmıyor.

24 saat ölçüm yapılıyor

Büyükçekmece Belediyesi arama ve kurtarma ekibi, toplanma alanları, çadır kent alanlarını belirlerken diğer yandan da depremle ile ilgi bilgilendirme çalışmaları, ölçüm merkezleri ve depreme dair alınan tüm tedbirleri sürekli gözden geçirerek güncelliyor.

Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan ilçe belediyelerine Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliğiyle kurulan 2 ölçüm merkezi Büyükçekmece`de kesintisiz ölçüm yapıyor. Bu istasyonlar Marmara Denizinin tabanında meydana gelen sismik hareketleri 24 saat esasına göre toplayarak ana merkezdeki sisteme aktarıyor.

23 mahallede 95 toplanma yeri belirlendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, olası bir deprem sonrasında halkın toplanma bölgeleri olarak 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildiğini açıkladı. Başkan Akgün, bu alanlara halkın kolayca ulaşabilmesi için yer işaretleme tabelalarının hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde yerlerine yerleştirileceğini belirtti.

Bu toplanma alanlarından bazıları:

Büyükçekmece Kültürpark, Sinanoba Barış Manço Parkı, Kamiloba Şelale Caddesi üzerinde bulunan park alanı, Celaliye Çamlık Caddesi üzerinde bulunan park alanı, Kumburgaz Karakol Caddesi üzerinde bulunan Kadir Topbaş Parkı, Mimaroba Barış Sokak üzerinde bulunan park alanı, Mimar Sinan İskele Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Parkı ve Pınartepe Atatürk Caddesi`nde bulunan belediye ek hizmet binası yanı. Ayrıca çadır kent olarak kullanılmak üzere de 12 farklı nokta belirlendi.  

Arama Kurtarma Ekibi kuruldu

Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi personeli arasından seçilen 35 kişilik bir “Arama Kurtarma Ekibi” kurulduğunu da açıklayarak; “Ağırlıklı olarak teknik personelden oluşan ekibimiz sürekli olarak tatbikatlar yapmaktadır.  Ekibimizin liderliğini bu konuda deneyimli ve 1999 depreminde fiili görev yapmış olan bir arkadaşımız yapmaktadır. Ekibin temel eğitimleri tamamlanmış olup malzeme ve teçhizat durumu olası bir durum için yeterlidir” ifadesini kullandı. 

“Oğuz Gündoğdu ile koordineli çalışıyoruz”

Depremin hemen sonrasında halkın kendi kendine müdahale etmesi gerçeğinden yola çıkan İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), Mahalle Afet Destek Projesi (MADP) kapsamında, gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri de oluşturulduğunu açıklayan Başkan Akgün,  pilot uygulama olarak Sinanoba Mahallesi`nde bir ekip oluşturmaya başlandığını ve yapılan çalışmaların İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deprem Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ile birlikte koordineli olarak yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.