Büyükçekmece`de cadde ve sokaklar asfaltlanıyor

2015 yılında başlattığı yol yapım seferberliğini bu yıl da aynı kararlılıkla sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, son 20 ayda 150 bin tonun üzerinde asfaltlama çalışması yaptı

BÜYÜKÇEKMECE 11.10.2016 18:47:22 0
Büyükçekmece`de cadde ve sokaklar asfaltlanıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatlarıyla ilçenin öncelikli ihtiyaç duyulan tüm cadde ve sokakları asfaltlanıyor veya parke taşı döşeniyor.

Rekor düzeyde asfaltlama yapıldı

2015 yılında yol yapım ve onarım çalışmalarına hız kazandıran Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi 4 bölgeye ayırarak her bölgede eş zamanlı olarak çalışma yürüttü. 2015 yılında 100 bin tonun üzerinde rekor düzeyde asfalt döken Büyükçekmece Belediyesi, 2016 yılında ise 50 bin tonun üzerinde asfaltlama yaptı. Ayrıca parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları kapsamında da toplamda 80 bin metrekare alana taş döşendi. Büyükçekmece Belediyesi`nin ilçe genelinde devam eden yol, kaldırım, tretuvar, bahçe duvarı ve yağmur suyu kanalı yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

"Hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz"

Yapılan çalışmaları sık sık yerinde denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece genelinde başlatılan yol yapım çalışmalarında önceliğin acil ihtiyaç duyulan ve halkın çok yoğun olarak yaşadığı bölgelere verildiğini belirterek; "Tüm mahallelerde eş zamanlı olarak yol yapım ve onarım çalışmalarımız sezon sonuna kadar devam edecek. Gelecek yılda da aynı kararlılıkta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birçok mahallemizde yol bakım, onarım, genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapıldı. Yeni ana arter ve yollar açıyor, yollarımızı modernize ediyoruz. Bazı yollarımızı genişlettik, kaldırım ve tretuvarları, yağmur suyu kanallarını yeniledik. Gece gündüz demeden sürdürdüğümüz çalışmalarla bu hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz" dedi.