Büyükçekmece Aqua Marine yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Aqua Marine`nin artık Büyükçekmece`ye yakışmadığını belirterek, Artık burası çağ dışı görünümünde kaldı, bu alana özel bir proje geliyor, mevcut proje kendisini bir türlü yenilemedi, Büyükçekmece`ye yakışmıyor v

BÜYÜKÇEKMECE 15.08.2016 14:24:20 0
Büyükçekmece Aqua Marine yıkılıyor!

Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi`ndeyken yap işlet devret modeli ile 1999 yılında 25 yıllığına işletmeye verilen 15 bin metrekarelik alanda kurulan Aqua Marine su oyunları ve eğlenme merkezi yıl sonunda kapısına kilit vuracak.

Fatih Mahallesi Kordonboyu Caddesi üzerinde 534 ada 3 parselde bulunan arsa, 15 bin metrekarelik arsa 1999 yılında yap işlet devret modeliyle ihaleye verildi. Burada kurulan Aqua Marine Su Oyunları Merkezi, 17 yıldır İstanbul halkına hizmet verdi. Söz konusu arsa 2013 yılında encümen kararı ile Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili`ye ait Bilgili Arsa ve Gayrimenkul Şirketi`ne 16 milyon 250 bin TL bedelle satıldı. Arsanın satışıyla ilgili defalarca itiraz olmasına, İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı satışında sakınca bulunduğunu belediyeye bildirmesine, Danıştay Birinci Dairesi soruşturma gerçekleştirmesine rağmen satış gerçekleşti ve şimdi sıra bu alan üzerinde tasarlanan projelere geldi. 

Büyükçekmece`ye yakışmıyor

Konuyla ilgili konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu işletmenin artık Büyükçekmece`ye yakışmadığını belirterek, “Artık burası çağ dışı görünümünde kaldı, bu alana özel bir proje geliyor, mevcut proje kendisini bir türlü yenilemedi, Büyükçekmece`ye yakışmıyor ve yıkılması gerekiyor” diyerek Aqua Marine döneminin artık kapandığını belirtti.

Yat limanı olacak

Akgün; “Burasının mülk sahibi iş adamı Serdar Bilgili`dir. 2013 yılında sattık kendisine. Burası ihale usulü ile satıştayken mevcut işletmecileri defalarca uyardık gidin satın alın diye. Ancak geçenlerde geldiler ve satın almadıklarına pişman olduklarını ifade ettiler. Aqua Marine projesi güncelliğini yitirdi. O alan için çok özel projelerimiz var. Büyükçekmece`ye yakışır, bir tarafta yat limanı, marina, otel, turizm alanı ve vatandaşların yaz kış gece gündüz kullanacakları modern proje yapacağız.

Çirkin görüntüler sergiliyor

“Mimarsinan projemizin bir benzerini buraya gerçekleştireceğiz” diyen Akgün, “Adliye binası da buraya komşu olduğu için Aqua minibüsleri ve müşterileri zaman zaman çirkin görüntüler sergiliyor. Zaten bildiğim kadarı ile mal sahibi ile işletmeciler arasında da üst üste kira ödemesi yapılmadığı için anlaşmazlık oluşmuş ve temerrüte düşmüşler. Aqua Marine`nin kira kontratı geçerliliğini yitirmiş. Bundan böye tekrar Serdar Bilgili ile anlaşırlar mı bilemem. Veya burası yıkıldıktan sonra bize bir şık proje ile gelirlerse ve imkanlarımız dahilinde yerler varsa o projeyi birlikte gerçekleştirebilir miyiz bilemem. Ancak biz bir an önce o alanda çevre düzenlemesine başlayacağız ve marina ile birlikte ilçemize yakışır modern bir proje hayata geçireceğiz..."

Sözleşmemiz 2023’e kadar

Aqua Marine işletmecilerinden Ömer Çamkaya da ise kira kontratları olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bizim sözleşmemiz 2023 yılında sona eriyor. Projemiz onaylı. Elimizde sözleşmemiz var. Mahkememiz devam ediyor. Mağduriyetimizi gidermeden bizi bir yere gönderemezler buradayız.”

Zaten risk almıştık

Alan içerisinde kulüp işletmeciliği yapan sanatçı Murat Mermer ise yıkımla ilgili bir tebligat gelmediğini belirterek, “Aqua`yı işletirken bu riski bilerek işletiyorduk zaten. Mağduriyetlerimiz olursa Başkan Hasan Akgün`ün bu konularda hassas davranacağından şüphem yok. Bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı.

Yarıdan fazlası bize ait

Yıllardır bir türlü tamamlanmayan, hazineye ait 149 dönümlük arazi üzerine inşa edilen ve en son bakanlık onayı ile yeniden start alan Büyükçekmece Yat Limanı`nın yöneticilerinden Murat Korkut ise şu açıklamalarda bulundu: “Milli Emlak`ın bize verdiği son tapuda Aqua Marine`nin yarıdan fazlasının da bize ait olduğu ortaya çıktı. Geçmişte ince ölçüm yapılmadan burası çevrilmiş ve kullanılmış. Ama artık sahil bandı bize geçti. Bu yıl yıkımı gerçekleştirecektik sayın belediye başkanının ricasını kırmadık. Yaz sonu yıkımı gerçekleştireceğiz ve marinanın projesinin tamamlanması için zaten bu şart. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Seneye umarım burada Türkiye`nin ve İstanbul`un önemli limanlarından birisini hayata geçirmenin gururunu hep birlikte yaşarız...”

KAYNAK : Gazetem İstanbul