Büyükçekmece Yararına Olmayan Hiçbir Projeye İmza Atmayacağız

BÜYÜKÇEKMECE 6.03.2019 18:15:40 0
Büyükçekmece Yararına Olmayan Hiçbir Projeye İmza Atmayacağız

Demokratik Sol Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Ümit Şahbaz basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Şahbaz önemli mesajlar verdi.

 

Demokrasi, Laiklik, Cumhuriyet değerleri vurgusu. Ülkemiz Bir yerel seçime daha hazırlanıyor, İstanbul’da da seçim yarışı her ilçede olduğu gibi İstanbul’umuzun en güzel ilçelerinden biri olan Büyükçekmece’de de heyecanla geçiyor. Bu kez ayrı bir heyecan yaşıyoruz Büyükçekmece hızla bir değişime gidiyor. Demokratik Sol Parti olarak 25 yıldır doğru düzgün hizmet alamamış Büyükçekmece de artık yeter diyoruz ve büyük bir değişimi başlatmaya geliyoruz.

DSP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Ümit Şahbaz sözlerine şöyle devam etti, "Gözün aydın Çekmece, çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, erkekler gözünüz aydın olsun.  İşçilerimiz, memurlarımız, öğretmenlerimiz,  emeklilerimiz ve esnaf dostlarımız , Büyükçekmece' yi Cumhuriyet Türkiye’sinin  gururu yapmaya geliyoruz.  Büyük çekmeceye sessiz çoğunluğun sesi olmaya geliyoruz, ötekisi olmayan herkesi kucaklayan inançlara saygılı bir anlayışla geliyoruz.

Büyükçekmece belediye başkanlığı görevini aldığımızda 23 Nisanda hep beraber,  çocuklarımızla, anne babalarla, Büyükçekmece’nin büyük ailesi olarak hep birlikte Atamızın huzuruna çıkacağız.

Çağdaş, özgürlükçü, Atasına bağlı bir ekibin Demokrat Sol Partinin yönettiği bir ilçede bakın neler olacak.

Büyükçekmece’de, Büyükçekmece’linin yöneteceği bir belediye için, tek adamlık dönemine son vermek için Atatürk İlke ve inkılaplarının ışığında, Cumhuriyet değerlerinin rehberliğinde yönetiminin Büyükçekmece’liler olduğu şahısların il birlikçilerin, mütahit’lerin değil halkın toplumun sizlerin çıkarlarını gözetecek bir belediyecilik için Demokratik Sol Partiye Ak Güvercine gelin diyorum.

Görevi aldığımızda belediyenin kapıları vatandaşlarımıza hep açık olacak, belediyemizin ışıkları 24 saat hiç sönmeyecek, tüm şikayetler ve sorunların çözümü için çağrı merkezlerimiz 24 saat açık olacak.

Vatandaşlarımız belediyeye geldiğinde kibirle değil güler yüzle, sevgiyle ve saygıyla karşılanacak.

Öğretmenlerimiz için de farklı projelerimiz var, mutlu ve insanca yaşamayı hepimiz hak ediyoruz gelecek nesilleri yetiştiren siz öğretmenlerimiz için konut kooperatifi kuracağız ve 10 yıllık taksitlerle maliyet fiyatıma ev sahibi olacaksınız. Mahallelerimizde emekli  vatandaşlar’ımız için yıl boyu sürecek desteklerimizle, sosyal tesislerle  artık çile çekmeden yaşamın tadını çıkarmalarını istiyoruz.

Alın teri ile çalışanların emeklerini kimseye harcatmayacağız, kimse ezilmeyecek kimseyi de ezdirmeyeceğiz.

Büyük çekmece yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız.

Belediyede adamı olan değil hakkı olanın işi yapılacak, ilçemiz yönetiminde söz ve karar ilçe halkının olacak.

Velilerimiz ve öğrencilerimiz okullarda kayıt parası olarak alınan ücretleri biz karşılayacağız.

Sosyal güvencesi olamayan kadınlarımız için kadın doğum hastanesi yapacağız ve ilçemizde ikamet eden tüm kadınlarımız ücretsiz faydalanacak.

Türkiye Cumhuriyetinin temellerinde Atatürk Devrimleri var, Demokratik Sol Parti bu devrimlere sahip çıkmak için var.  El birliği ile demokrasiye sahip çıkacak Mustafa Kemalin ideallerini hep birlikte yaşatacağız.

Laik, Demokratik bir Türkiye için Atamızın izinde bir Cumhuriyet için, çocuklarımızın yarınları için hep birlikte çalışacağız.

Türk siyasetinin en dürüst, en güvenilir lider milletimizin ‘’Umudumuz Karaoğlan’’ diyerek bağrına bastığı, unutulmaz  Genel Başkanımız Halkçı Bülent Ecevit ruhuyla halktan yana duracak ve Büyükçekmece’linin  yaşamını değiştireceğiz.

Çekmecede beklenen değişimi birlikte başlatalım ve yüzümüzü aydınlık yarınlara dönelim.

DSP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Ümit Şahbaz’a eşlik eden ekip arkadaşları ve meclis üyelerinin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında 1. Sıradan meclis üyesi olan Murat Lehimler, son yıllarda yaşanan siyasetin ne kadar bozulduğunun altını çizerek olması gereken siyasetin bu olmadığını vurgulayarak, artık yeni nesil siyasetçilerin kadınların ve gençlerin bu işi daha iyi ve eğitimli olarak yapabileceklerini ol koltuklarda oturanlar anlamalıdır dedi.

ULAŞIMA YENİ VAAT: HAVARAY

Şahbaz  diğer adayların aksine metro-metrobüs proje vaatlerinin yerine Havaray projesini anlatan Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, metrobüsün Tüyap'tan aşağı doğru inmesinin tehlikeli olduğunu öne sürdü. Aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan Şahbaz, metrobüsü, tepedeki kayma nedeniyle inmesinin tehlikeli, yer altı projesinin ise maliyetli olduğuna işaret ederek, en faydalı projenin aktarmalı Havaray Projesi olduğunu ifade etti.

Ümit Şahbaz, belediye başkan adayı olurken, basınla ilk buluşmasında Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiri yağmuruna tuttu. Büyükçekmece'ye 25 yılda hiç bir şey yapılmadığını savunan DSP Adayı Ümit Şahbaz'ın, eleştirilerini sadece CHP'li belediyeler üzerinden yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

Banu Dalaman: Koltukta bıraktığınız yumurtalarınız mı soğuyacak!

Demokratik Sol Parti, parti danışmanı Banu Dalaman da basın toplantısında konuşarak  Dsp de 11. yılım, öncelikle bu hafta kadınlar günü olması sebebiyle tüm kadınlarımızın ‘’Emekçi Kadınlar Günü’nü’’ kutluyorum. Kadınların siyasette eşit hak alma mücadelesini savunan bir kadınım aynı zamanda.

Bu yüzdendir ki siyasette aktif olarak değil kadınların hakkını savunan biri olarak siyasette danışman olarak devam etmeyi kendime görev bildim.  

Genel olarak adaylıklar açıklandığı zaman çok sinirlendim, bütün siyasi partiler kadın kotası kadına eşitlik söylemlerinde bulundular  bu dönem gördük ki ne vaad ettikleri kadın kotasına uydular nede yeteri kadar yer verdiler.

Türkiye de solu temsil ettiğini iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi açıkladığı kadın kotasını uygulamaması, İstanbul da tek kadın aday göstermesi kadına ne kadar değer verdiğinin göstergesidir. Bizim adaylarımızın yarısına yakını kadın adaylardan oluşuyor.

Büyükçekmece’ye bakıyorum, mevcut belediye başkanının aday olduğu parti kapanmış, ben üniversiteye giderken başkandı hala başkan. 40 yıldır başkanlık yapıyor oturduğu koltuğu neden bırakmıyor, hiç mi yerine birini yetiştiremedi. Sayın başkan neyden korkuyor, yumurtalarımı soğuyacak acaba?

27 yıldır bir koltuk bırakılmaz mı? Hiç mi genç yok hiç mi yerine bir adam yetiştiremedi? CHP de siyaset yapıyor ama hiçbir geleneğe uymuyor, ben buna tamamen karşıyım.

Genel başkanımız bana bir görev verdi ve ben gidip Ümit başkanımıza destek olacağımı ifade ettim, çekmecede yapılacak çok iş var.

Burası Marmara denizinin en güzel sahili, Hasan bey 27 yıldır hiç mi proje geliştirmedin,  tutturmuş bir Albatros başka bir şey konuşmuyor. 27 yıl önce doğanlar bugün çocuk sahibi oldu 27 yılda insan neler yapmaz ki. Trakya’nın en güzel sahiline sahibiz gençler için hiç bir şey yapılmaz mı sadece festivaller mi gençlere layık gördüğün aktiviteler.  

Geçenlerde bir açıklamasına denk geldim Suriyeli vatandaşlara için ‘’ Suriyeli kardeşlerim lütfen buradaki halka saygı duyun’’ böyle bir açıklama yapıla bilir mi aklım almıyor. Halka yakın olmayarak üç beş Karadenizli hemşerine iş vererek bu işler yürümez.

Biz Ümit Başkanımla bir ekip olarak geliyoruz, bilimsel ve sosyal donanıma sahip bir kadromuz var, halk için Büyükçekmece’li lerle yöneteceğiz burayı, burayı Trakya’nın  Parisi yapacağız. Kent konseyleri bizim için çok önemli burada kent konseyleri başkanın vicdanıdır başkanın yapamadıklarını söyler başkanda onu dinler.

Özellikle kadınların ve geçlerin ve siz basının da yer aldığı kent konseyleri oluşturmak istiyoruz dedi.

Kahvaltı basın mensuplarının sorularının ardından meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından sona erdi.